Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Ismét országos döntőben a pápai logisztikus diák

Babos Petra | 2024.04.07.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 2008 óta rendezi meg a Szakma Kiváló Tanulója Versenyt (SZKTV), kibővítve az Országos Szakmai Tanulmányi Versennyel (OSZTV). A versenyek országos döntőjét Budapesten, az évente megrendezésre kerülő Szakma Sztár Fesztiválon tartják. 
A versenyek célkitűzése a gyakorlatigényes szakmák társadalmi elismertségének és vonzerejének növelése a szakmatanulás népszerűsítése révén, a „Szakmát a kézbe” szlogen jegyében.
A területi előválogatók lebonyolítását megyénként, a területi kamarák végzik. A területi előválogatókat válogatók követik. Az országos döntők legjobbjainak látványos versenyét, a bemutatókkal és interaktív tevékenység szigetekkel színesített Szakma Sztár Fesztiválon minden érdeklődő ingyenes részvétel mellett tekintheti meg, próbálhatja ki – olvasható a Szakma Sztár honlapján.
Mint arról korábban már hírt adtunk, a Pápai SzC Jókai Mór Közgazdasági Technikum és Kollégium 13. évfolyamos logisztikus tanulója, Mátyás Donát az előválogatón továbbjutott a válogatóba, ahol tíz tanulóból összesen hárman kerültek be a döntőbe, egy budapesti és egy nógrádi szakképzési centrumos tanulóval. 
Az országos döntőt pénteken rendezték meg Budapesten. Donát a Médiacentrum kérdésre elmondta, a témaköröket előre megadták, abban nem volt meglepetés.
-Az első feladat a GS1 rendszerről szólt, elméletet kellett ismertetni és egy termékhez tarozó hibás vonalkódot kellett kijavítani. A második feladat az anyagmozgatás témaköréhez kapcsolódott, itt is egy rövid elméleti rész volt, majd ezzel kapcsolatos számolási feladatok következtek. A harmadik pedig a szállítmányozásról és a globális ellátási láncról, annak előnyeiről, kockázatairól és a korábbi években felmerült problémákról szólt – mesélte a diák, aki a tavalyi évben a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal által meghirdetett Ágazati Szakmai Érettségi Vizsgatárgyak (ÁSZÉV) országos versenyén a közúti és légi közlekedési, szállítmányozási és logisztikai ismeretek vizsgatantárgyból országos első helyezést ért el. 
Az  SZKTV és az  OSZTV országos döntőjének ünnepélyes eredményhirdetésére szakmánként, szakképesítésenként április 26-án lesz a Hungexpón.

Fotó: Pápai SzC Jókai Mór Közgazdasági Technikum és Kollégium

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: