Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KULTÚRA

Ismét pápai a DAL-ban

Horváth Andrea | 2024.02.29.

A két éve alakult Negál zenekar rockzenét játszik, tagjai közt ott van az egykori pápai diák, Marton Bence, aki Illés Csabánál kezdte az ismerkedést a hangszerrel. A zenekar a Nem lehetek más című szerzeményével jutott be A DAL 2024 legjobbjai közé.

– A zenekart a Kőbányai Zenei Stúdió volt növendékei, és jelenleg is ott tanító baráti társaság tagjai alkotják, immár több mint két éve – mondta el a Médiacentrum kérdésére Bence. – Én személy szerint tavaly év elején kerültem a zenekarba, közeli kapcsolatunk révén a ritmusgitár posztra. Mint ahogy a műsorban elhangzó dalunk és a nagylemezünk anyaga is mutatja, a kompromisszummentes magyar szövegű blues-rock stílusú irány az, amit a leginkább az utunknak tekintünk.

A DAL harmadik válogatójában 47 pontot kapott a Negál produkciója, továbbjutva így a középdöntőbe.

– Jó lehetőségnek tartjuk, hogy egyedülállóan a magyar médiában, a DAL című műsorban élőben van lehetőség rockmuzsikát játszani, és ezáltal ezt a mára már sajnos perifériára szorult könnyűzenei műfajt kicsit visszahozhatjuk a köztudatba – tette hozzá Bence.

A dalválasztás kapcsán elmondta, hogy úgy gondolták, ezzel a nótával szólítanak meg legtöbbeket. A következő fordulóban jazz műfajba kell átdolgozniuk a dalt, amire már el is kezdték a felkészülést, ahol nagy valószínűséggel plusz hangszerekkel és korhű látványvilággal egészül ki a produkció. 
 

Fotó: Marton Bence Facebook oldala, Fekete Reni

 

 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: