Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Ismét pápai sértett az online bűnözők hálójában

Pintér-Papp Eszter | 2023.03.17.

Egy pápai sértett március 16-án arról értesítette a rendőrséget, hogy az elmúlt napokban valaki feltörte az e-mail fiókját és az egyik közösségi oldalon létrehozott profilját, majd megváltoztatta a jelszavát, így azokat használni már nem tudja. A Pápai Rendőrkapitányság információs rendszer vagy adat megsértése vétség miatt rendelt el nyomozást ismeretlen elkövető ellen.

A felhasználói fiókok – például közösségi oldalak, levelezési fiókok – megfelelő védelme az ott tárolt személyes adatok, információk, fényképek, videók miatt különösen fontos. Ha illetéktelen személy lép be a felhasználói fiókba, az ott található információkat megszerezheti, azokkal visszaélhet. Nagy nyilvánosság részére közzéteheti, vagy akár zsarolhatja az áldozatot.

Ezek megakadályozása érdekében a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság az alábbi tanácsok megfogadását kéri:

 • Az illetéktelen hozzáférés megelőzése érdekben válasszon biztonságos jelszót, amely legalább 10-12 karakterből áll, tartalmaz kisbetűt, nagybetűt, számot és szimbólumot is, ugyanakkor nem kapcsolódik az Ön személyéhez, azaz nem szerepel benne például a neve vagy a születési adatai. Jelszó helyett akár alkalmazhat jelmondatot is.
 • Jelszavát legalább havonta vagy kéthavonta változtassa meg! 
 • Jelszavait tartsa titokban, azokat ne ossza meg másokkal és ne tegye hozzáférhetővé mások részére! A nem kizárólagosan használt számítógépen (iskolában, munkahelyen, ismerősnél, nyilvános helyen) mindig jelentkezzen ki a felhasználói fiókjából! A böngésző bezárása nem elegendő, mivel az oldal újbóli megnyitása esetén ismételten belép az utoljára használt felhasználói fiókba.
 • A böngészőben ne mentse el a jelszavakat!

Amennyiben mégis bűncselekmény áldozatává válik, kérjük haladéktalanul értesítse a rendőrséget a 112-es segélyhívó számon!

Fotó: Illusztráció (PIxabay)


 • Friss hírünk
  Videó
  Múltidéző

  Múltidéző 2023.03.27.

  Események ezen a napon a következő évekből: 2002, 2003, 2006, 2013

  Elolvasom »
  Követés:Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: