Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KULTÚRA

Ismét vastaps

Horváth Andrea | 2024.06.08.

A hatvanas, hetvenes évek slágereivel várta közönségét nyárköszöntő koncertjén Pápa Város Bárdos Lajos Vegyeskara. A kórust ezúttal is több mint kétszázan hallgatták a Petőfi Sándor Gimnázium aulájában. A vegyeskar magyar és külföldi dalokat is énekelt Fehér Ferenc karnagy vezetésével.

Schmidt Dezsőné egyesületi elnök elmondta, hogy eddig nem lehet panaszuk a 2024-es esztendőre, hiszen volt már program bőven. Ezek közül is kiemelkedik az isztriai kórusfesztiválon való részvétel. Áprilisban Horvátországban hét másik kórussal léptek fel az Isriai Zenei Fesztiválon. A repertoárt indulás előtt bemutatták a pápai közönségnek is.

Erre nagyon sokat készültek, de párhuzamosan már készültek a júniusi koncertre. Tizenhat világsláger csendült fel a koncerten. Fehér Ferenc karnagy már tavaly feltette a kérdést, hogy ki milyen dalt szeretne énekelni, erre közel száz javaslat érkezett, ebből született aztán meg a repertoár. A kórust Illés Csaba, Kemenczki Gábor gitáron, Lődi Bence pedig ritmushangszereken kísérte.

A közönség nagyon szereti a könnyed dallamokat, az a tapasztalat, hiszen a nyárköszöntő koncertet tavaly is meg kellett ismételni ősszel, s valószínűleg idén is előadják még egyszer a nagy sikerű műsort, melyet vastapssal köszöntek meg a jelenlevők.


 • Friss hírünk
  ZENE

  Céline Dion és az SPS szindróma

  A világhírű kanadai énekesnő, Céline Dion (1968) nevéhez olyan...

  Elolvasom »
  Követés:Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: