Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Isten éltesse Magdus nénit!

Babos Petra | 2023.01.31.

Dr. Áldozó Tamás polgármester köszöntötte ma délelőtt a Barát utcai idősek otthonában Vértesi Istvánnét, akit 90. születésnapján a koronavírus-járvány miatt nem tudott felkeresni.


Vértesi Istvánné Németh Anna Magdolna 1931. december 30-án született Pápán a családjuk második gyermekeként.  Magdus néni édesapja hentes és kocsmáros volt, édesanyja háztartásbeli, de az anya nagyon sokat segített az üzletben. Általános iskolába a Zárdába járt, majd pedig a Református Kollégium kereskedelmi tagozatán tanult. Az érettségi vizsgát 1950-ben tette le. Ezt követően a postán kezdte a munkát. Később az Elekthermaxba került, eközben megszerezte a mérlegképes könyvelői képesítést, s az utókalkuláción, dolgozott, majd pedig a számviteli osztály vezetőjeként vonult nyugdíjba.


Az ünnepelt elmondta, édesanyja nagyon sokat dolgozott, egyedül nevelte három testvérével együtt őket, hiszen édesapjuk a háborúban eltűnt. Nem volt könnyű életük, mindenért meg kellett küzdeniük.
Férjével, a zombori születésű Istvánnal az érettségi bankettjén ismerkedett meg városunkban, hiszen Pista a katonaságnak köszönhetően Pápán élt. 66 évet éltek házasságban. Magdus néni nagyon szeretett sütni és főzni, igazi háziasszonyként mindent befőzött és eltett télire. Mindig leste a családtagjai, szerettei kívánságát.


Magdus néninek két gyermeke van, Ágnes és Zoltán, s négy unokával, valamint négy dédunokával büszkélkedhet. Az idős hölgy nagyon szeret nosztalgiázni a régi szép időkről, magyar nótákat és operetteket hallgatni, a Dankó Rádió mindig jókedvre deríti. Szívesen beszélget telefonon Amerikában élő egyetlen húgával, Évával is.


Mint mondta, nagyon meghatódott, amikor a polgármester felköszöntötte a jeles évforduló alkalmából. Magdus néni 2021 februárja óta lakik a Barát utcai idősek otthonában, ahol jól érzi magát. A hosszú élet titka szerinte a szerető családban és az egészséges életmódban rejlik. 
Isten éltesse sokáig Magdus nénit!

 
 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: