Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Isten éltesse a szociális munkásokat!

Pintér-Papp Eszter | 2023.11.12.

Szociális munkás… Sokan vannak, akik elképzelni sem tudják, milyen szerteágazó tevékenység, mennyi szakmai tudás, mekkora elhivatottság áll e két szó mögött.

Mert ki is a szociális munkás? Nem, nem az, akit közérdekű munkára ítélt a bíróság! Ő saját magát „ítélte” közérdekű munkára, amikor mások segítésének szentelte az életét.

Ő az, aki úgy döntött, hogy az anyagi és sok esetben erkölcsi elismerés hiánya ellenére sem lép másik útra. Ő az, aki az idősek otthonában most is ott ül Marika néni mellett, és segít megregulázni az evőeszközöket, amik bizony már nem mindig engedelmeskednek úgy, mint régen. Ő az, aki talán éppen ezekben a pillanatokban lép oda egy hajléktalan emberhez, akit talán napok óta senki nem szólított nevén: – Jó napot, Lajos! –  és ő az, aki minden erejével azon van, hogy visszaadja emberhez méltó életét a válása miatt fedél nélkül maradt férfinek. Ő az, aki nap mint nap látja, hogy Gábor mekkora harcot vív a szenvedélybetegségével, és ő az, aki tudja, hogy bár hosszú lesz az út, de ez a háború megnyerhető. Ő az, aki reggelente beülteti az autóba a mozgássérült Anikót és elviszi a munkahelyére. Az asszonynak az ő segítsége nélkül esélye sem lenne munkát vállalni. Ő az, aki száz és száz történettel, száz és száz sorssal találkozik munkája során.

Ők a szociális munkások. Ők azok, akiket az emberek többsége talán észre sem vesz mindaddig, amíg szüksége nem lesz rájuk.

Ők a szociális munkások. Ők azok, akik nap mint nap ezer és ezer bajba jutott, elesett, segítségre szoruló emberhez hajolnak le, hogy felemeljék és segítsék, támogassák őket mindaddig, amíg szükségük van rá.

Isten éltesse a szociális intézményekben dolgozókat a Szociális munka napján és adjon nekik erőt és kitartást, hogy elhivatottságukat megőrizve, minden nehézség ellenére dolgozhassanak tovább a rájuk bízottakért!

Illusztráció:  ???? Use at your Ease ???????? képe a Pixabay -en.


 • Friss hírünk
  TECHNIKA

  Megvan az első piramis!

  Az ismert civilizációfejlődés-történet egészét...

  Elolvasom »
  Követés:Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: