Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
TECHNIKA

Isten veled, Bard!

Szigeti-Aszódi Szilvia | 2024.02.10.

A Google bejelentette, hogy nyugdíjazza a Bardot és helyette egy új, innovatív mesterséges intelligencia chatbotot, a Gemin-t vezet be. A Gemini, mely több mint 150 országban és területen lesz elérhető, egyelőre csak angol nyelven érkezik, Android és iOS platformokra. Az Egyesült Államokban történő bevezetése után, a következő héten az ázsiai-csendes-óceáni régióban, Latin-Amerikában és más régiókban is elérhetővé válik.

A Gemini nem csak egy chatbot; több ezer tanulmányt és cikket képes összefoglalni, az adatokat látványos táblázatok formájában prezentálja. Különösen hasznos lehet a tanulóknak és a szülőknek, hiszen képes felismerni és megoldani matematikai és fizikai képleteket, valamint magyarázatokat nyújtani hozzájuk. Programozási tudása is kiemelkedő, több programnyelvet (például Python, Java, C++) is ismer.

A Gemini előfizetési modellek széles skáláját kínálja, beleértve a havi 20 dollárba kerülő Gemini Advanced csomagot, amely extra szolgáltatásokat, mint 2 TB Gmail, Drive és Photos tárhelyet, speciális képszerkesztő funkciókat és korlátlan hozzáférést a Google Meet szolgáltatáshoz biztosít az előfizetők számára.

A Google további nyelvi támogatást is tervez bevezetni, bár az európai és magyarországi elérhetőség időpontja egyelőre ismeretlen. A felhasználók két hónapig ingyenesen tesztelhetik a chatbotot.

Ez a lépés a Google részéről nem csak a Bard cseréjét jelenti, hanem egy jelentős előrelépést az AI-alapú kommunikációs eszközök terén, reagálva a piaci versenytársak hasonló innovációira. Az AI technológia terén folyó fejlesztések és a mesterséges intelligencia alkalmazása a mobiltechnológiában új korszakot jelent a digitális kommunikációban és a személyes asszisztencia területén.

 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: