Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
UTAZÁS

Itt a jó idő, irány a Balaton-felvidék

Varga Rebeka | 2024.04.12.

Rendkívül hamar, már áprilisban élvezhetjük a koranyárias időjárást. Bár vészjósló a jelenség, érdemes kihasználni a napsütéses, meleg időt. Mit csinálhatnánk az előttünk álló hétvégén?

Ha már 27-30 fok is lehet a meteorológusok szerint, akkor legyen az úticél a Balaton! Na nem fürödni, azért ott még nem tartunk, körülbelül 17 fokos most a víz. A Balaton-felvidék sok csodát rejt, amelyek csak arra várnak, hogy felfedezzük őket.

Bizonyára sokan hallottak már Balatonfüredről és Tihanyról, rendkívül szép települések, gyönyörű parttal és számos látnivalóval. A Tihanyi Apátság egészen varázslatos, fantasztikus panoráma tárul elénk az épülethez érve. Azonban az ámulatba ejtő látványt egy kevésbé ismert pontról is élvezhetjük. Alsóörsön található a "Riviéra" kilátója, a Somlyó-hegyi kilátó, melyre felmászva a Balaton keleti medencéje tárul elénk, kémlelhetjük a Bakony déli lejtőit, de láthatjuk Tihanyt és a somogyi dombokat is.

Alsóörs rejt még kincseket, ilyen például az Árpád-kori templom a Somlyó-hegy lábánál. Május közepétől pedig újra kitárja kapuit a planetárium, ahol kicsik és nagyok egyaránt ámulhatnak az univerzum szépségeit látva. Az amfiteátrumban, ami a planetáriumnak is otthont ad, rengeteg programot szerveznek kora nyártól kezdődően.

Ha már erre járunk, érdemes időt szánni a Török-ház megtekintésére is, melyet egykor török adószedők laktak. Kéménye turbánra emlékeztet, udvarából belátni a keleti medencét. Régen stratégiai célokat szolgált a pazar kilátás. Nyáron képzőművészeti kiállításokat is szerveznek itt, az ország egyik legrégebbi gótikus udvarházában.

 

Képek: termeszetjaro.hu Közösség

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: