Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
HAZÁNK - KÖZÉLET

Itt vannak az „Év házai”

Szél Móni | 2023.10.03.

Egy badacsonyörsi nyaraló és a Semmelweis Egyetem egészségtudományi karának épülete kapta idén a díjat. A zsűri minden évben családi ház és középület kategóriában oszt ki fődíjat. Ezen túlmenően két szakmai és öt támogatói díj odaítéléséről is döntenek. Az idei év újdonsága, hogy különdíjat kapott a legpéldamutatóbb társasház. Ezt az elismerést a budapesti, Nagy Diófa utcai Grand’Or társasház csapata vehette át. Közönségdíjat immár negyedszer ítéltek meg.

Több mint hetven nevezés

Benczúr László, Weichinger Miklós és Tóth Zsófia a kőburkolatos, tájba illeszkedő nyaraló tervezéséért kapták meg a legjobb családi háznak járó díjat.

A legjobb középület kategóriának a nyertesei Frikker Zsolt és Bődi Imre lettek, akik az egyetem új épületének tervezésekor a zsűri szerint „érzékeny és fogékony, erős és etikus építészeti gondolkodást” mutattak.

A társasház kategóriában győztes épületért a LAB5 iroda munkatársai vehették át a pályázat főtámogatói különdíját. A méltatásban a zsűri a „sok évszázados közösség városépítő tevékenységének szerves folytatásában gondolkodni tudás” erényét emelte ki.

A közönség különdíját középület kategóriában a zalaegerszegi Mindszentyneum épületének tervezőcsapata, míg családi ház kategóriában egy remeteszőlősi családi ház építészei kapták.

Különdíjasok:

  • az új Pécsi Vásárcsarnok épületének alkotói
  • a bodrogkeresztúri Dereszla Bisztró tervezői
  • a diósdligeti Júlia Családi ház építészei
  • a budapesti A47 társasházat tervező építészcsapat
  • egy Balatonalmádiban épült családi ház építészei
  • a visegrádi Áprily Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola új épületének tervezői

(forrás, fotó: kultura.hu)

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: