Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Ittas sofőr az elkerülőn

Pintér-Papp Eszter | 2024.01.22.

A járőrök január 19-én reggel, Pápán állítottak meg egy autót, és ellenőrizték annak vezetőjét. A 44 éves külföldi sofőrnél felmerült az ittasság gyanúja, melyet az alkoholszondás vizsgálat alátámasztott.

A Police.hu információi szerint az egyenruhások a férfit mintavételre előállították, és a mért értéknek megfelelően közigazgatási bírsággal sújtották.

A Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság felhívja járművezetők figyelmét a közúti közlekedési szabályok betartására. A szabályok szerint járművet az vezethet, aki vezetési képességre hátrányosan ható szer befolyása alatt nem áll, és szervezetében nincs alkohol. A szeszes italok és a bódítószerek már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat váltanak ki, melyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést. Fogyasztásuk hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek, a baleseti kockázat ezáltal kimagasló. Aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és nemcsak önmagát veszélyezteti, hanem esetleges utasait valamint a közlekedés más résztvevőit is.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: