Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Ittas sofőrök, biztonsági öv nélkül vezetők, felfegyverkezett garázdák

Huszár Hajnal | 2023.04.11.

A szokásosnál több dolguk akadt idén húsvétkor a pápai rendőröknek. A máskor békés hosszú ünnepi hétvége most több rendőri beavatkozást igénylő eseménnyel telt.
A Pápai Rendőrkapitányság kiemelt megelőzési főelőadójának tájékoztatása szerint húsvét hétfőn nagyobb rendőri erő bevonását igénylő bűncselekmény történt városunkban. Két férfi bottal és fejszével felfegyverkezve támadt rá egy hozzájuk érkezett autóra és sofőrjére. A járművet megrongálták, vezetőjét pedig halálosan megfenyegették, ám a sértettnek sikerült elmenekülnie a helyszínről. A pápai rendőrök a támadó testvérpárt elfogták, a nyomozók pedig gyanúsítottként hallgatták ki őket.


Az ünnepi négy nap idején 7 baleset is történt az illetékességi terület útjain, ebből egyik városunkban, egy másik Takácsiban, a többi pedig lakott területen kívül. A balesetek közül egy végződött súlyos személyi sérüléssel, a többi esetben csak a járművekben keletkezett kár – mondta el a kapitányság alezredese.


A húsvét idejére elrendelt fokozott közúti ellenőrzés nemcsak városunk, hanem az egész járás területére kiterjedt, a közlekedésiek mind a négy napon tartottak ellenőrzést és összesen közel 250 gépjárművet állítottak meg. Az ellenőrzés kiemelten a biztonsági öv használatának vizsgálatára és az ittas vezetők kiszűrésére fókuszált. Az ellenőrzés során 5 gépjárművezetőnél mutatott pozitív eredményt a szonda, közülük négy személy ellen büntetőeljárást kellett indítani, egy sofőr pedig közigazgatási bírságot kapott. A húsvéti hosszú hétvégén 7 járművezetővel szemben intézkedtek a biztonsági öv használatának elmulasztása miatt.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: