Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Ivóvízkincsünk védelmére hívta fel a figyelmet a Pápai Vízmű

Huszár Hajnal | 2024.03.22.

Nyílt napot tartott ma a tapolcafői vízbázison és a víztoronyban a Pápai Vízmű Zrt. A víz világnapja alkalmából meghirdetett program elsődleges célja a fiatal korosztály edukációja, szemléletformálása volt, melyhez különleges élményt kínáltak a látogatóknak.


-Nagyon fontosnak tartjuk, hogy minél fiatalabb korban megtanítsuk a gyermekeknek, hogy mennyire fontos ivóvízkincsünk megőrzése, a mai programon is erre koncentrálunk. Ezen túl a vízmű feladataiba nyújtunk betekintést az érdeklődőknek, bár csak egy szeletét tudjuk megmutatni a tevékenységi körünknek – mondta el a környezetvédelmi világnap kapcsán Vörös Dániel, a Pápai Vízmű Zrt. vezérigazgatója. 


A 42 méter magas víztoronyban, a 219 lépcsőfok megmászása után a látogatók többek között megtudhatták, honnan és mi módon érkezik a víz az 1500 köbméteres medencébe, mi a feladata a víztoronynak a pápaiak vízellátásában.
-A víztoronyban lévő víz naponta 4-5-ször cserélődik, frissül a fogyasztás függvényében – ismertette a diákcsoportokkal Baki Csaba környezetmérnök.


A tapolcafői vízbázison a résztvevők megcsodálták a látványvízikereket, a régi kutakból feltörő vizet, a felszínre bukkanó kis forrásokat és végigjárták a tanösvényt is. A vízmű munkatársai ivóvizünk keletkezéséről, minőségéről, a vízkezelés módjáról adtak információt a látogatóknak, de hasznos tanácsokkal is ellátták az érdeklődőket, hogy miként tudnak takarékoskodni az ivóvízzel, mi kerülhet a szennyvízcsatornába és hogyan zajlik a szennyvíztisztítás. A víz körforgásának megismertetésével a szakemberek arra hívták fel a figyelmet, hogy az emberek környezettudatos magatartása nagyon fontos mind az ivóvíz, mind a szennyvíz vonatkozásában.


A nyílt napon résztvevők egy totó kitöltésével adhattak számot tudásukról, megismerkedhettek a vízmű munkatársai által használt anyagokkal, szerszámokkal, berendezésekkel és persze az ásványvíz minőségű pápai vízzel olthatták szomjukat.


A Pápai Vízmű Zrt. nyílt napján több mint ötszáz látogató, többségében iskolai csoport vett részt, de kisgyermekes családok is érkeztek a különleges helyszíneken zajló programra.


 


 • Friss hírünk
  Videó
  Pápa TV híradó

  Híradó 2024.07.19.

  A legfontosabb hírek a városból.

  Elolvasom »
  Követés:Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: