Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KULTÚRA

Ja, wunderbar!

Horváth Andrea | 2024.04.11.

Harmadik alkalommal rendezik meg idén a Wunderbar Fesztivált Magyarországon, amelynek célja, hogy felhívja a figyelmet a német nyelv fontosságára a gazdaság, oktatás és a kultúra területén. A Petőfi Gimnázium is csatlakozott a kezdeményezéshez, hisz az intézményben már második éve jelen van a német nemzetiségi nyelvoktatás. 

Tóthné Sperai Renáta tanárnő, a német nemzetiségi tagozat vezetője elmondta, hogy a Wunderbar Fesztiválon minden a német nyelv körül forog. Az idei mottó: „A német. A Te belépőjegyed.” 

A Petőfi Gimnáziumban minden napra jutott program, a diákok többek közt kaptak projektfeladatokat, azokat az országokat kellett bemutatniuk, ahol a német hivatalos nyelv. Az alapos, látványos munkákból kiállítás is nyílt az aulában.

Emellett volt dalfelismerő verseny, játékos kvízvetélkedő Ausztriáról és Svájcról, ma pedig egy sváb körtánc alapjait sajátították el a diákok Molnár Eszter tanárnő vezetésével. A fesztiválhét zárásaként holnap a Go, Trabi, go című filmet nézik meg a diákok, német nyelven.

 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: