Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Járási idegen nyelvi verseny a Munkácsyban

Babos Petra | 2024.05.08.

Az 1990-es évek elejétől szervezi meg a Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola az 5-6. osztályosoknak az idegen nyelvi versenyt. A megmérettetés két fordulóból állt.
Az írásbeli versenyen idén 10 iskola, 65 diákja vett részt, a szóbelin pedig 47 tanuló mérte össze tudását, két-két korcsoportban. 


Szücs Judit, az idegen nyelvi munkaközösség vezetője, a verseny szervezője elmondta, a verseny célja, hogy azok a tanulók, akik részt vesznek a megmérettetésen, bátrabban tudják magukat kifejezni, motivációt kapva a további nyelvtanuláshoz, illetve a diákok egy kicsit a vizsgákra is készüljenek ezzel a versennyel, ami hasonló a nyelvvizsgákhoz, hiszen kell társalogni és egy képről mesélni.


-Úgy gondolom, hogy valamennyi iskolából a nyelvek iránt érdeklődő, szorgalmas és tehetséges tanulók jöttek el hozzánk, akik tanáraik segítségével már a felkészülés során nyertek, hiszen tudásuk egyre több lett. Ezek a tanulók megszerették az idegen nyelvet, a nyelvtanulás nem külső kényszer számukra, hanem belső motiváció. Ez tulajdonképpen egy fontos célja a nyelvoktatásnak amellett, hogy tanulóink képessé váljanak hétköznapi helyzetekben idegen nyelven kommunikálni. Ki tudják fejezni magukat mind szóban, mind írásban német és angol nyelven egyaránt – emelte ki Szücs Judit. 


A mai versenyre a legjobbak kerültek be, mert egy írásbeli forduló előzte meg a szóbelit. A szakavatott zsűri a pontozásnál figyelembe vette a szókincset, a nyelvhelyességet, a kiejtést és a kommunikációs készséget is – mondta Szücs Judit.
A zsűriben az angolosoknál helyet foglalt Gátiné Döbrönte Anikó, Nagy Gabriella, Varjas Judit és Kövy Rózsa, míg a németeseknél, Gerecs Magdalena, Bíró Jenőné, Szabóné Horváth Katalin és Gőgös Zoltánné nyelvtanárok.
Az ötödik osztályosok között a németeseknél az első kategóriában a katolikus iskolás Fodor-Németh Nimród lett az első helyezett, második kategóriában a munkácsys Anhalt Olivér Kurt, Kozák Alexa Míra és Csörnyi Zselyke állhattak a képzeletbeli dobogó felső fokára. A 6. osztályosoknál az első kategóriában a katolikus iskolás Pállfy Zorka, a második kategóriában munkácsys Fábián Boglárka lett az első helyezett. Az angolosoknál az ötödik osztályosok között a katolikus iskolás Szabó Eszter, a második kategóriában a türrös Vadicsku Réka Őzike lett az első helyezett. A 6. osztályosoknál a Weöres-iskolás Borbély Jázmin, a második kategóriában pedig a türrös Roszkopf Dávid végzett az első helyen. 


A legjobbakat oklevéllel és könyvutalvánnyal jutalmazták, amelyet a Pápai Német Nemzetiségi Önkormányzat ajánlott fel.

 

 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: