Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Járdán parkolás, behajtási szabályok megsértése – ezek voltak a legjellemzőbb szabálysértések városunkban

Huszár Hajnal | 2024.04.06.

-A közterület-felügyelők által észlelt leggyakoribb közlekedési jogsértések az idei év első három hónapjában a megállási és várakozási szabályok megsértéséhez kapcsolódtak – közölte érdeklődésünkre Császárné Elek Veronika, a közterület-felügyelet vezetője.

Munkatársai intézkedései szerint közel 70 gépkocsi hagyta figyelmen kívül a megállni vagy a várakozni tilos jelzőtáblát, míg 50 gépjármű szabálytalanul parkolt a járdán ott, ahol ezt közúti jelzőtábla vagy útburkolati jel nem engedte meg.  Több sofőr ráhajtott a járműforgalom elől elzárt területekre, és szintén többen a kijelölt rakodóhelyeken parkoltak rakodási tevékenység nélkül. Olyan sofőrökkel szemben is intézkedni kellett, akik figyelmen kívül hagyták a Fő térre, mint korlátozott várakozási övezetre vonatkozó előírásokat. 

-A behajtási szabályok megsértése miatt több mint száz gépjármű esetében kezdeményeztük a közigazgatási eljárás megindítását vagy szabtunk ki helyszíni bírságot – tette hozzá Császárné Elek Veronika. A szabálytalankodók többnyire a Külső-Várkertben, az Ady sétányon, a Kossuth utcában, valamint a Major és a Bástya udvarban szegték meg a „Mindkét irányból behajtani tilos” jelzőtábla rendelkezését, valamint a Fő téren balra kanyarodtak be a Plébánia sorra, a „Balra bekanyarodni tilos” jelzőtábla hatálya alatt. 

Az elmúlt három hónapban 38 olyan gépjárművel szemben is intézkedtek a közterület-felügyelők, amelyek közterületen történő elhelyezését helyi önkormányzati rendelet tiltotta meg. Ezek többségének a műszaki érvényessége járt le vagy kivonták őket a forgalomból. 

A közterületi térfigyelő kamerarendszer segítségével rögzített jogsértések egy része szintén a közlekedési szabálytalanságokhoz kapcsolódott, de több ízben illegális hulladéklerakást és köztisztasági szabálysértést is észleltek a felügyelők, amelyek miatt megtették a szükséges intézkedéseket – tudtuk meg a közterület-felügyelet vezetőjétől.

 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: