Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Játékok, rejtvények a csillagászat napján

Babos Petra | 2023.04.29.

A csillagászat napja alkalmából a Pápai Csillagászati Klub ismeretterjesztő, játékos programokkal várta az érdeklődőket a Jókai Mór Városi Könyvtárban. 


A csillagászat napja „mozgó ünnep”, amely minden évben a holdfázishoz igazodik, az április közepe és május közepe között bekövetkező első negyedhez legközelebbi szombatra esik. Idén ez a dátum április 29-e. 
-A csillagászat napját Magyarországon több mint két évtizede rendezik meg. A rendezvénysorozat célja az, hogy minél közelebb vigyék az emberekhez a csillagászat tudományát – mondta a Pápai Médiacentrum kérdésére Dani Tamás, a klub vezetője, aki hozzátette, az érdeklődők ismeretterjesztő tájékoztatást hallhattak a Mars titokzatos világáról, illetve a Naprendszer bolygóinak egyedi tulajdonságairól.

A gyerekek kirakózhattak, színezhettek, de könnyed rejtvények, logikai játékok is vártak a családokra. A mai, esős időjárás miatt a távcsöves bemutató elmaradt. 
Dani Tamás felhívta az érdeklődők figyelmét, a klub minden hónap második péntekén tartja összejöveteleit 17 és 18 óra között a Jókai Mór Városi Könyvtárban.  Emellett szoktak szervezni bemutatókat is. 


 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: