Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORT

Játékos terematlétika verseny

Haraszti Gábor | 2023.02.16.

A 2014-ben vagy később születettek vetélkedésével elrajtolt a 2023.évi Városi Általános Iskolák Fedettpályás Atlétikai Bajnoksága. A Pápai Sport Centrumban rendezett első fordulót a Szent István Római Katolikus Általános Iskola nyerte.

Hat általános iskola tízfős csapatai mérték össze ügyességüket és gyorsaságukat a versenyen, melynek célja a legatletikusabb általános iskola cím elnyerése, az atlétika sportág népszerűsítése és a diákok fizikai aktivitásra, rendszeres testmozgásra való ösztönzése. A versenyszámok között az atlétika természetes mozgásformái, futások, ugrások, dobások kaptak helyet, volt 30 illetve 60 méteres futás, szlalom, helyből távolugrás, bordásfalra szökdelés, medicinlabda kétkezes lökése melltől valamint szivacskézilabda célba dobása.

– A bajnokság összesen négy fordulóból áll – tájékoztatott Koncz János, szervező. – Minden fordulóban mérjük és rangsoroljuk az iskolákat. Az elért helyezési számok összeadódnak fordulónként, és ez alapján alakul ki a végső sorrend. A legkevesebb összhelyezési számmal rendelkező iskola lesz a bajnok, mely 100.000 forint értékű sportszervásárlási utalványt kap. A Munkácsy, a Gyurátz, a Szent István, a Weöres, az Erkel és a Tarczy versenyéből mindössze egy helyezésszámnyi különbséggel a Szent István került ki győztesen, mely a hat versenyszámból háromban is a legjobbnak bizonyult. Második a Munkácsy, harmadik a Weöres lett.

A következő fordulóban a 2012-2013-ban születettek vetélkednek egymással.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: