Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Javítják a murvás utakat

Huszár Hajnal | 2024.05.24.

Hetek óta tart városszerte a murvaborítású utak állapotának javítása.  Ezt a munkát minden évben két-három alkalommal elvégzik, az idén az eddigiektől eltérő módszerrel dolgoznak.


A Pápai Városfejlesztő Társaság Kft. külső vállalkozója elsőként a hegyekben javította ki a bazaltzúzalékkal behúzott utak azon szakaszait, ahol a bitumenemulziós technológiát nem lehetett alkalmazni. Azóta több hegyi utat is felújítottak gréderezéssel, jelenleg pedig a város területén dolgoznak. Az elmúlt napokban például a Jedlik Ányos, Kodály Zoltán utcában tüntették el az úthibákat, ma pedig a Kelmefestő és a Fazekas utca környékén dolgoznak.

A szakemberek a murvás utakat előbb gréderrel egyengetik el, ahol szükséges, ott pótolják a murvát, majd a sík felületet hengerrel tömörítik. A tartósabb eredményért ezt a munkafolyamatot minden útszakaszon kétszer végzik el, nagyobb eső után pedig szükség esetén visszatérnek további beavatkozásra. A mart aszfalttal burkolt utcákban mart aszfalttal javítják az utakat és ugyancsak hengerezéssel tömörítik a felületet.

A kivitelezők ezen túl a kátyúzással érintett útszakaszokon a padkák javítását is elvégzik, így például a Celli úton, Vak Bottyán utcában Bocsor utcában is dolgoztak, de az Acsády Iskola előtti területen a parkoló és az útpálya közötti területet is feltöltötték.
A nem szilárd burkolatú utak javítása tovább folytatódik városszerte a következő hetekben is.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: