Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KULTÚRA

Jazz az Ótemplomban

Horváth Andrea | 2024.02.25.

Különleges zenei élményt nyújtott a New York-i Carnegie Hallban is fellépő Varga Gábor jazz-zongorista és a Zeneakadémián hamarosan jazz-zeneszerzőként diplomázó Szabó Máté közös koncertje. Az improvizációkban gazdag hangverseny fellépői az alkalom bevételét a  Pápa és Térsége Mentésügyéért Alapítványnak ajánlották fel.

A művészek elmondták, hogy nagyon ritka alkalom, hogy ők közösen lépnek fel, de nem csupán ezért volt rendhagyó a koncert. Az Ótemplomban elvétve szólal meg jazz, de mint ahogy Köntös László gyűjteményi igazgató is mondta köszöntőjében, a zene öröme műfajtól független. S valóban ezt bizonyította a hangverseny, a résztvevők nagy örömére.

Szabó Máté elárulta, hogy ő Szanyban az Allegro AMI növendéke volt, tehát Pápa közeléből indult a karrireje, a Petőfi Gimnázium adott otthont az első komolyabb megyei megmérettetésnek, ahol sikert ért el, s aztán több mestere is volt, Varga Gábor is segíti a pályán.

A két művész saját darabokat és kalsszikus dallamok improvizációit építette be a műsorába, mely igazán feledhetetlen élményt nyújtott a zenebarátoknak. Szabó Máté külön kiemelte, hogy az Ótemplom tere és akusztikája már látogatóként is magával ragadta, így nagy öröm volt számukra, hogy felléphettek itt.

A jótékony alkalom bevétele 126.600 Ft volt, amit Major Roland, a  Pápa és Térsége Mentésügyéért Alapítvány létrehozója vett át. Mint mondta, megvannak a szükséges felszereléseik, de nagy álmuk egy lélegeztetőgép vásárlása, s a koncert közönsége is ezen álom megvalósulásához járult hozzá.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: