Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Jelentős segítség a családoknak

Horváth Andrea | 2023.07.13.

A Szent Benedek Plébánia nyári táborának célja, hogy azoknak az 1-4. osztályos, hátrányos helyzetű tanulóknak  is lehetőséget biztosítsunk táborozásra, akiknek a szülei ezt nem tudnák finanszírozni. Matting Norbert, a Szent Benedek Plébánia Karitász Csoportjának vezetője elmondta, nagyon sok civil szervezet, vállalkozás és magánszemély segítette őket abban, hogy szinte ingyenes legyen az öt napos program. 

A táborban megjelent a programban az érzékenyítés, meghívottak között szerepelt a pápai Látássérültek Klubja, a Teodor Terápiás műhely. Sütő Szilvia terápiáskutya-vezető foglalkozása nagyon tetszett a gyerekeknek, állatszeretetüket látva többször is érkezett kutyus a táborba.

A hit napja a kedd volt, amikor Szent Benedek életéhez kapcsolódó filmvetítés, kézműveskedés volt, valamint a Szent Benedek kórus tartott foglalkozást, énekeket tanultak a gyerekek.

Nagy élmény volt a résztvevők számára a kisvonatozás, de meghívást kaptak az Acsády iskola technikai játszóterére is, pénteken pedig a strandolás teszi fel a koronát a tábori programokra. Emellett rendszeresek a kézműves foglalkozások, játékok, vetélkedők.

Földi István esperes elmondta, nagy örömmel látja, hogy megelevenedett a plébániaudvar, s a tábor jó hatással van a közösségi életre, szorosabbá válhat a kapcsolat a plébánia és a hívek között.

Hogy a tábor felejthetetlen nyári élmény legyen, Iványi Andrea, Matting Mónika, Matting Eszter, Matting Norbert, Szabadi Melinda és Takács Miklósné Gabi néni is segíti a csoportot.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: