Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Jelmezek kavalkádja a jégpálya farsangján

Pintér-Papp Eszter | 2024.02.04.

Soha nem volt unalmas a szombat délután a Pápai Jégpályán, de a tegnapi utolsó turnus kifejezetten színes társaságot vonultatott fel az Esterházy-kastély udvarán. A korisok közt időről időre feltűnt egy-egy különleges vendég, hol egy dinoszaurusszal, hol egy unikornissal találkoztunk, de azon sem lepődtünk meg, amikor egy papagájt láttunk a jégen körözők közt. Persze nem is volt min meglepődni, hiszen az ország egyik leghangulatosabb jégpályáján tegnap tartották az egyik legnépszerűbb programot, a farsangot.

A szombatra beköszöntött, csaknem tavaszi időjárás próbára tette a jégpálya munkatársait, de kitartó munkával sikerült kiváló minőségű jeget varázsolni a rendezvény kezdetére. Poráczky Tünde, az Esterházy-kastély szakmai vezetője kérdésünkre elmondta, ők is aggódva figyelték a hőmérőt, hiszen szinte egész nap 10 fok fölött volt a hőmérséklet. A nap azonban csak délelőtt tűz a pályára, így délután ez már nem nehezítette a jeget karbantartó munkatársaik dolgát.

Miután biztos volt, hogy lesz jó minőségű jég, már semmi nem állhatott a fergeteges buli útjába, 16 órakor megkezdődött a farsangi jégdiszkó. A jó hangulatról Dj Béci és vendégei gondoskodtak. A város egyik kedvenc dj-je természetesen jelmezben érkezett. Sokak szerint ő volt a jégpálya Piroskája, mások arra szavaztak, hogy viking asszonynak öltözött, egy azonban biztos, megjelenésével sokak arcára csalt mosolyt. Béci a Médiacentrumnak elmondta, erre a különleges délutánra két vendéget is hívott, rajta kívül egy fiatal tehetség, Sólyom és a sokak által ismert Gregori voltak a zenefelelősök.

Egy igazi farsang elképzelhetetlen jelmezverseny nélkül. Tudták ezt a farsangi jégdiszkó szervezői is, akik azt tervezték, hogy egy díjazottja lesz a délutánnak, a sok ötletes jelmez láttán azonban úgy gondolták, nem tudnának egyetlen jelmezt kiemelni, így végül három díjat is kiosztottak. Az első helyen az Alvin és a mókusok csapat végzett, második helyezettként Szörnyella de Frászt és Pacát hirdette ki a zsűri, a képzeletbeli dobogó harmadik fokára pedig a légy zümmögte fel magát.

A farsangi jégdiszkóval még nem ért véget az idei korcsolyaszezon, ha az időjárás engedi, a mai napon még kinyit a jégpálya. Az utolsó vasárnapi turnussal azonban búcsúzik a Pápai Jégpálya, de a korisok már most készülhetnek, hiszen az a hír járja, hogy a következő szezon egy hatalmas bulival kezdődik majd az Esterházy-kastély udvarán.

             

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: