Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
ZENE

Jim Morrison?mi lett volna ha?

Szigeti-Aszódi Szilvia | 2023.01.29.
A The Doors néhai frontembere, Jim Morrison is az úgynevezett 27-es klub tagja lett, vagyis azon zenészek közé tartozik, akik mindössze 27 évesen haltak meg.

Az énekes életének utolsó időszakában nem volt hiány a balhékban, és ekkor még jó ötletnek bizonyult, hogy szerelmével együtt költözzön a barátnőjével, pár hónappal később azonban éppen a francia fővárosban hunyt el, máig tisztázatlan körülmények között. De mi történt volna, ha Morrison túléli Párizst? A The Doors dobosa, John Densmore is elmondta a saját elképzelését.
 
1969. március 1-jén a The Doors Miamiban a Dinner Key Auditorium-ban lépett fel, ahol Morrison obszcén bekiabálásokkal hergelte a közönségét, amiért három nappal később elfogatóparancsot adtak ki ellene közszeméremsértés vádjával. Az ítélet szerint a frontembernek az 500 dolláros bírság megfizetése mellett fél évre börtönbe is kellett volna vonulnia, ezt azonban az 50 ezer dolláros óvadék kifizetésével elkerülte.
1970. december 12-én New Orleans-ban játszott a zenekar, Morrison azonban váratlanul idegösszeomlást kapott: először lyukat ütött a színpadba a mikrofonállványával, majd néma csendben ült és nem volt hajlandó tovább énekelni. Mint utóbb kiderült, ez volt az utolsó koncertje a bandával, a közös munka azonban nem állt meg, ugyanis elkezdődtek az L.A. Woman album felvételei. Már a lemez keverése zajlott, amikor Jim közölte zenésztársaival, hogy barátnőjével, Pamela Courson-nal egy időre Párizsba költözik, ami ekkor kifejezetten jó ötletnek tűnt és eleinte több pozitív változás is történt: Morrison megszabadult a súlyfeleslegétől, levágta nagy szakállát és számos verset írt, valamint barátaival is levelezett, 1971. július 3-án azonban Pamela mégis holtan találta őt. A hivatalos jelentés szerint szívrohamot kapott, de sokan úgy vélik, hogy valójában herointúladagolás vagy éppen merénylet állt a háttérben.

John Densmore így válaszolt arra a kérdésre, hogy szerinte mi történt volna, ha az énekes tovább él: "sokáig úgy gondoltam, hogy Jim nem lett volna tiszta és józan, ha életben marad, de most már máshogy látom. Biztos, hogy józan lett volna, elvégre okos ember volt."
 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: