Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KULTÚRA

Jó lesz majd egykor emlékezni erre

Horváth Andrea | 2023.03.05.

Móczár Bence és Tegyi Kornél írta és rendezi azt a darabot, ami a március 15-i városi ünnepi műsor része lesz. A két fiatal színművész, egykori pápai diák, középiskolásokkal dolgozik, illetve van két felnőtt szereplője is az előadásnak; Rózsás Hajnalka és Csukárdi Sándor, a Szó és Kép Színpad tagjai.

A szövegkönyv írása főként Tegyi Kornélra hárult, Plosszer Ferenc káplán visszaemlékezései alapján dolgozta fel a helyi eseményeket, történéseket. (A káplán a pápai Szent István Római Katolikus Plébánia Historia Domusaban jegyezte le, mi történt 1848-49-ben a városban és környékén.) Kornél elmondta, az első változat elég hosszú volt, azt meg kellett húzni, s még most, a próbafolyamat során is alakul a végleges változat. 

Móczár Bence szívesen dolgozik rendezőként, már a győri színházban is kapott ilyen feladatot, épp ezért itt is vállalta ennek oroszlánrészét. Elmondta, sokan most lépnek majd először színpadra a diákok közül, de mindenki nagyon lelkes és magáénak érzi az előadást. Remek csapat jött össze, figyelnek egymásra, fegyelmezettek és sokat dolgoznak azért, hogy jól sikerüljön a bemutató.

Csukárdi Sándor örömmel vállalta a felkérést, Plosszer Ferenc alakja elevenedik meg segítségével. Bár ő egy összeszokott társulat tagja, egészen nosztalgikus hangulatban éli meg a próbákat, hisz a fiatal lendület és energia új színt visz az előadásba, mesélte.

A csoport, amikor csak teheti, próbál a Jókai Mór Művelődési Központban. Tíz nap múlva előadás, úgyhogy feszített a tempó, de mindenki odateszi magát. Március 15-én 10 órakor kezdődik a megemlékezés, Köntös László gyűjteményi igazgató mond beszédet, majd kezdődik a Jó lesz majd egykor emlékezni erre című műsor. Ezt követi a városi kitüntetések átadása.

 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: