Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Jó nyarat zártunk

Huszár Hajnal | 2023.09.24.

Szeptember 15-ig kellett adatot szolgáltatniuk a kereskedelmi szálláshelyeknek az augusztusi vendégéjszakák számáról, így most már láthatók az idei nyár eredményei. Ezek pedig azt mutatják, hogy a 2019-esnél, az utolsó békeévnél is jobb szezont zárt a helyi idegenforgalom.


Mindez a számok nyelvén a következőképpen mutat. 2019-ben a nyár három hónapjában regisztrált vendégéjszaka szám meghaladta a 36.500-at, az idén pedig kicsivel 35.000 felett volt. Az idegenforgalmi célból városunkba érkező vendégek száma, vagyis

az idegenforgalmiadó-köteles vendégéjszakák száma azonban közel 200-zal meghaladta a 2019-es adatokat (24.271/224.428).

Ez abból fakadhat, hogy az utolsó békeévben még sok vendégmunkás lakott a kereskedelmi szálláshelyeken, ma már azonban ők jellemzően bérelt ingatlanokban élnek. A turisztikai céllal városunkban eltöltött éjszakák száma tehát az elmúlt évek legjobb eredményét mutatja.


Ezt igazolja például a Várkertfürdő Minihotelében realizálódott forgalom, mely a 2021-es megnyitása óta a legjobb számokat mutatja. Ezen a nyáron a 14 szobás szálláshelyen közel 1600 vendégéjszakát töltöttek a látogatók. De hasonlóan jó szezont tudhat maga mögött a Várkert Termál Camping is. A létesítmény vezetőjének tájékoztatása szerint, augusztusban minden eddiginél több vendégük volt.


Az idei nyár egyébként nem indult túl jól, a júniusi rossz idő rányomta bélyegét a helyi idegenforgalomra is. A nyár első hónapjában alig több mint 5.000 adóköteles vendégéjszakát regisztráltak a szállásadók, ez több mint 2.000-rel volt kevesebb a 2019 júniusában tapasztaltaknál. A július és az augusztus azonban vélhetően kárpótolt minden turisztikai szolgáltatót. Az év hetedik hónapjában 9.250 vendégéjszakát töltöttek a turisták városunkban, ami csaknem 1.300-zal több volt, mint 2019 júliusában, idén augusztusban pedig a 10.000-ret is meghaladta az adóköteles vendégéjszaka szám, ami ugyancsak több mint 10 százalékos növekedést jelent az utolsó békeév azonos időszakához képest.


-A számokból az látszik, hogy kezd visszaállni a világ rendje a helyi idegenforgalom terén – fűzte hozzá az adatokhoz dr. Áldozó Tamás polgármester. Kiemelte, a vendégéjszakák többségét a minőségi szálláshelyek hozták, ami örömteli, hiszen azt igazolja, hogy van igény a jó minőségű szolgáltatások iránt a városba érkező vendégek részéről. A polgármester bízik abban, hogy a következő esztendőkben a 2023-asnál is jobb eredményeket mutatnak majd a számok.

Az idén egyébként eddig 56.800 vendégéjszaka realizálódott a város kereskedelmi szálláshelyein, ebből 41.000 volt idegenforgalmiadó-köteles.  


 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: