Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Jogerős választási eredmények

Huszár Hajnal | 2024.06.14.

Csaknem valamennyi pápai szavazás eredménye jogerősség vált mostanra, ez derül ki a Nemzeti Választási Iroda honlapjáról. A nyilvános felületen közzétett információk szerint a város polgármestere októbertől immár jogerősen Grőber Attila.

Az 1. számú egyéni választókerület (evk) képviselője Vadász Krisztina, a 3. evk-ban Grőber Attila, a 4-esben Bakos László, az 5-ösben Venczel Csaba lett a képviselő. A 6-os számú egyéni választókerületben Kovács Józsefet, a 7-esben Soós Imrét, a 8-asban Guias János Zsoltot, a 9-es evk-ban Unger Tamást, a 10-es egyéni választókerületben pedig Zsegraics Gyulát választották a pápaiak képviselőjüknek.

A 2. számú egyéni választókerület eredménye jogorvoslat alatt áll, így a kompenzációs lista sem vált még nem jogerőssé. Úgy tudjuk, a Területi Választási Bizottság, mely jogosult dönteni a fellebbezésről, ma délután tartja ülését.

Június 9-én két nemzetiség – német és roma – esetében tartottak városunkban nemzetiségi választást. A német nemzetiségi választás eredménye immár szintén jogerős, eszerint a helyi német nemzetiségi önkormányzatba Drabant András, Pillerné Fódi Ilona és Bakos Adél jutott be képviselőként.

A roma nemzetiségűek között tartott választás eredménye is jogerőssé vált, így a helyi nemzetiségi önkormányzatukban Németh Richárd, Kozák Csaba, Kozák János, Sándor Endre Géza és Hevesi Olivér dolgozik majd.

A Nemzeti Választási Iroda honlapján közzétett adatok szerint Veszprém vármegyében a vármegyei listás választás eredménye is jogerőre emelkedett (ezen a választáson a vármegye összes települése – kivéve Veszprém városa – vett részt). Eszerint a közgyűlésbe a Fidesz-KDNP 11 képviselője, a DK 2 képviselője, a Mi Hazánk Mozgalom 2 képviselője és a Momentum 2 képviselője jutott be. A 17 tagú testületnek 4 pápai képviselője lesz.

 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: