Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KULTÚRA

Jöhet az előadás

Horváth Andrea | 2024.04.19.

Peter Quilter 2019-ben írta Bestseller című világhírű komédiáját, melynek európai premierje Budapesten volt a Karinthy Színházban tavaly decemberben, s most a pápai – és a távolabbról érkező – közönség is láthatja a darabot az S.K. Társulat előadásában, Szabó Szilárd rendezésében. A csütörtöki főpróba jól sikerült, jöhet a szombati (más most teltházas) premier és a május 4-i előadás.

A darab vígjáték, humora kicsit hasonlít az S.K. korábbi előadásának, a  Repülj velem-nek a hangulatára. Vidám, poénos, ugyanakkor nem csupán a poénok ülnek, de egy-egy fontos, a bemutató után velünk maradó mondat is. 

A történet szerint három író (két nő és egy férfi) rendszeresen közösen vesz részt alkotói elvonulásban, ahova aztán megérkezik egy sármos negyedik (férfi), aki alkotói és érzelmi válsággal küzd. Az előadásban megelevenednek a regények részletei is, hisz az egyik férfi krimiket ír véres végkifejletekkel (Damien – Szabó Szilárd), az egyik hölgy a szerelmi románcok királynője (Shelley – Szabó Erika), a másik pedig (Maureen – László Kata)…., hát ez csak később derül ki. 

Az alkotói válsággal küzdő Alex (Pozsgai Balázs) is próbálkozik egy sztorival, az elvált házaspár harcát Sz. Juhász Klára és Nagy Imre jeleníti meg.  A krimiben Reményi Réka és Nagy Imre viszi előre a véres végkifejlet felé a Bolla Katával és Szabó Erikával is kiegészülő jelenetet. Schuszter Dóra Molnár Csabával pedig a szerelmes regény lapjairól toppannak a nézők elé.

Tizenhárom szerep és tíz szereplő – ez is kihívás volt, ám remekül megoldotta a csapat. Az S.K. jó értelemben vett amatőr társulat: szeretik, amit csinálnak, s ez az öröm érezhető a nézőtéren is – legyen szó bármely műfajról, de a vígjátékokban lubickolnak igazán.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: