Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Jól sikerült majális

Horváth Andrea | 2024.05.01.

A Pannonia Reformata Múzeum a régi hagyományokat, a tavaszköszöntő események tradicionális hangulatát szerette volna felidézni az első alkalommal megrendezett majálisán. Az idő is a szervezőkkel volt, így szerda délután nagyon sokan felkerekedtek, hogy megnézzék a vásár és a játszóudvar kínálatát.

Halászné Kapcsándi Szilvia múzeumvezető elmondta, hogy igyekeztek minden korosztályt megszólítani. A régi idők cserépvásárait idéző kézműves portékák elsősorban a felnőttek érdeklődését keltették fel, de a kislányok is gyönyörködve nézték a szép nyakláncokat, díszeket.

Az eperfa alatt fajátékok várták a kicsiket, lehetett kukoricát őrölni, de volt célbadobás és horgászat, de nagy méretű jenga is. A programot színesítette a Pápai Vadvirág Művészeti Egyesület és a Tánc-Lánc AMI fiataljainak fellépése, melyet táncház követett.

A foglalkoztatóban májusfát készítettek a látogatók természetes anyagokból, de ez a szép szimbólum a múzeum udvarán is ott áll, ahogyan ez régen is szokás volt Húsvéttól Pünkösdig. 

Az érdeklődés meghaladta a szervezők várakozását, sokan sétálgattak a hangulatos udvaron, s jónéhányan a kiállításokat is megtekintették.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: