Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KULTÚRA

Jól szerepeltek a türrösök

Horváth Andrea | 2024.06.09.

Az Országos Arany János Tehetséggondozó Program osztályaiban a tehetséges, de szociális, egészségügyi vagy környezeti tényezők miatt nehezebb körülmények között élő tanulók 5 tanévet töltenek el. A tanulók magas óraszámban tanulják az idegen nyelveket és az informatikát. Kiemelten fontos szerepet tölt be a személyiségfejlesztésben az önismeret és a tanulásmódszertan, a drámapedagógia, a projektmunka, a belföldi tanulmányi kirándulások. A diákok a program során folyamatosan részesülnek tehetséggondozó és felzárkóztató programokban.

Az ország AJTP-s iskoláinak minden évben van művészeti seregszemléje. A XXII. AJTP Művészeti Fesztiválon Pécsen a Leőwey gimnáziumban a Türr István Gimnázium  9.AJTP osztály diákjai négy kategóriában is nagyszerű eredményt értek el.

Szóló táncban Farkas Regina bronz minősítést kapott.  A csoportos tánc résztvevői Borbács Réka, Jancsó Boglárka, Horváth Szabina, Farkas Regina, Gál Kíra, Mohos Petra, Németh Antónia, Kovács Bence  Tóth Zsolt, Svendor Áron voltak, ők is bronz minősítéssel térhetnek haza.  Felkészítő tanáruk Konczné Recska Henriette volt.

Prózamondásban Farkas Regina ezüst minősítést vehetett át, a színjátszók pedig – Borbács Réka, Gál Kíra, Farkas Kiara, Farkas Regina, Németh Antónia, Csányi Sára, Horváth Szabina, Mohos Petra, Jancsó Boglárka, Tóth Zsolt, Kovács Bence – fődíjat kaptak. Felkészítőjük Benkó Zsófia Anna volt.

Fotó: Türr István Gimnázium


 • Friss hírünk
  ZENE

  Céline Dion és az SPS szindróma

  A világhírű kanadai énekesnő, Céline Dion (1968) nevéhez olyan...

  Elolvasom »
  Követés:Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: