Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Jön az új helyi menetrend

Pintér-Papp Eszter | 2023.01.31.

Február 4-étől új menetrend szerint közlekednek Pápán a helyijáratok.

A Volánbusz Zrt. közleménye szerint a legfontosabb, utasok számára kedvező változás, hogy az új, összevont körjáratoknak köszönhetően a város különböző részei – pl. a Vajda Péter lakótelep, Tókert, Alsóváros, bevásárlóközpontok – közvetlenül, átszállásmentesen lesznek elérhetők.

Fontos változás továbbá, hogy szétválik a hétköznapi és a hétvégi közlekedési rend, így az 1-es, a jelenlegi 4A és 4B, 6A és 6B vonalak helyett az új, hétvégi 8A és 8B körjáratok közlekednek.

A változások részletesen, vonalanként:

1  Vasútállomás  Autóbusz-állomás (Szabadság utca)  Pápakovácsi elágazás

Változatlan útvonal. Az 1-es buszok hétvégén nem közlekednek, helyettük az új 8A és 8B járatokkal lehet utazni.

1A Vasútállomás  Autóbusz-állomás (Szabadság utca)  Hirtenberger

A jelenlegi 1H új jelzéssel, változatlan útvonallal.

Az Astotec megálló visszakapja a Hirtenberger elnevezést.

1Y Vasútállomás  Autóbusz-állomás (Szabadság utca)  Yanfeng

Változatlan útvonalon közlekedik.

2 Autóbusz-állomás  Törzsökhegy

Az útvonala és menetrendje módosul: a 2-es buszok a továbbiakban nem a Batthyány utcán át közlekednek, hanem a Kórház érintésével.

5 Autóbusz-állomás  Rét utca / Vaszari utca  TÜZÉP

A vonal menetrendje változik. Az 5-ös buszok helyett a módosuló 6A és 6B, valamint 8A és 8B járatok érintik a Termálfürdőt.

5T Autóbusz-állomás  Tizedik utca  Autóbusz-állomás  Vasútállomás  Rét utca / Vaszari utca  TÜZÉP

A Tizedik utca és a Vasútállomás érintésével közlekedő járat ezentúl 5T jelzéssel közlekedik. A járat mindkét irányban érinti a Vasútállomást és megáll a Várkastély, Színház (strandfürdő) és Orvosi rendelő megállókban is.

4A és 4B autóbuszvonalak beolvadnak a meghosszabbított útvonalú 6A és 6B jelzésű vonalakba.

6A Autóbusz-állomás (Szabadság utca)  Termálfürdő  Tókert  Gyimóti út  Kórház  Autóbusz-állomás  Huszár lakótelep  Tesco  Alsóváros  Kórház  Autóbusz-állomás (munkanapi körjárat)

6B Autóbusz-állomás (Szabadság utca)  Kórház  Alsóváros  Tesco  Huszár lakótelep  Autóbusz-állomás  Kórház  Gyimóti út  Tókert  Termálfürdő  Autóbusz-állomás (munkanapi körjárat)

Február 4-től az eddigi 6A és 4A, valamint a 6B és 4B járatok összeolvadnak. Az új, hétköznap közlekedő körjáratok így közvetlen, átszállásmentes kapcsolatot biztosítanak Pápa keleti része (a Vajda Péter lakótelep, Tókert) és nyugati része (Alsóváros, Huszár lakótelep) között, továbbá érintik a Tesco és a Termálfürdő megállóhelyeket is.

 Hétvégén és ünnepnapokon a 6A és a 6B helyett a csak hétvégén közlekedő 8A és 8B jelzésű autóbuszokkal lehet közlekedni (lásd lejjebb).

3 helyett

7 Autóbusz-állomás (Szabadság utca)  Vasútállomás  Csillag utca  Húskombinát  Korona utca  Tizedik utca

Az eddigi 3-as jelzésű autóbuszok jobbára változatlan útvonalon, de ezentúl 7-es jelzéssel közlekednek. A járatok útvonala a Vasútállomástól meghosszabbodik az Autóbusz-állomás (Szabadság utca) megállóig.

7A Vasútállomás  Húskombinát  Huszár lakótelep  Veszprémi út  Vízmű utca –  Hirtenberger valamint: Hirtenberger  Autóbusz-állomás (Szabadság utca)  Tizedik utca

A jelenlegi 7-es jelzésű autóbuszok a továbbiakban 7A jelzéssel közlekednek a Vasútállomás és a Hirtenberger között.

Ezen kívül, szintén 7A jelzéssel, új, közvetlen járatok is közlekednek a Hirtenberger és a Tizedik utca között (az Autóbusz-állomást érintve).

8A Vasútállomás  Autóbusz-állomás  Kórház  Pápakovácsi elágazás  Gyimóti út  Tókert – Termálfürdő  Autóbusz-állomás  Huszár lakótelep  Tesco  Alsóváros  Kórház  Autóbusz-állomás  Vasútállomás (hétvégi körjárat)

8B Vasútállomás  Autóbusz-állomás  Kórház  Alsóváros  Tesco  Huszár lakótelep  Autóbusz-állomás  Termálfürdő  Tókert  Gyimóti út  Pápakovácsi elágazás  Kórház  Autóbusz-állomás – Vasútállomás (hétvégi körjárat)

Hétvégén és ünnepnapokon az 1-es, (a jelenlegi 4A és 4B), a 6A és 6B járatok helyett a 8A és 8B jelzésű buszok közlekednek. Az új járatok a város szinte minden részét érintik, így közvetlen, átszállásmentes kapcsolatot nyújtanak a Vasútállomás, Pápa keleti része (a Vajda Péter lakótelep, Tókert), nyugati  része (Alsóváros, Huszár lakótelep) és a Veszprémi út térsége között.

12 Autóbusz-állomás  Veszprémi út  Törzsökhegy

13 Autóbusz-állomás  Volán-telep  Tesco  Borsosgyőr

14 Autóbusz-állomás  Kéttornyúlak (  Borsosgyőr)

15 Kéttornyúlak  Borsosgyőr

16 Autóbusz-állomás  Tapolcafő

17 Autóbusz-állomás  Táncsics út  Böröllő

A „tízen felüli” járatok útvonala nem változik, menetrendjük kis mértékben változik. Ezeken a vonalakon változatlanul jellemzően helyközi járatok közlekednek.

Illusztráció: Internet
Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: