Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Jótékony vadásznap a Pápai Expón

Huszár Hajnal | 2024.05.11.

A Pápai Expo és Agrárpiknik rendezvényének hagyományos eleme a Veszprém Vármegyei Vadászkamara vadásznapja, mely idén is nagy érdeklődés mellett zajlott mind a vadásztársaságok, mind a látogatók részéről. Húsz vadásztársaság tagjai gyűltek össze, hogy tanúbizonyságot adjanak főzőtudományukról, a programot pedig látványos bemutatók tették teljessé.

A vadásznapra érkezőket a Bakony Vadászkürt Egylet köszöntő dallamai fogadták, az ünnepélyes megnyitón dr. Áldozó Tamás polgármester, Győrffy Balázs országgyűlési képviselő, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke és Takács Szabolcs Veszprém vármegyei főispán, az Országos Vadgazdálkodási Tanács elnöke köszöntötte. A megnyitón díjazták a dúvadhetek legeredményesebb vadgazdálkodóit és kitüntetéseket is átadtak.


Dr. Semjén Zsolt, az Országos Vadászati Védegylet elnöke Magyar Vadászatért Érdemérem kitüntetést adományozott Árvai István – a Hajag Vidéke Vadásztársaság alapító tagja, egykori vadászmestere – részére, az elismerést a vadásznapon vehette át a kitüntetett.

Hubertusz Kereszt gyémánt fokozata kitüntetésben részesült Fejes Dezső, a Hertelendy Vadásztársaság nyugalmazott hivatásos vadásza, vadászmestere. A Hubertusz Kereszt Arany fokozata kitüntetést kapott Baki Zoltán, a  Hertelendy Vadásztársaság gazdasági vezetője és Mayer Nándor, a Kislődi Hunor Vadásztársaság gazdasági vezetője. Nimród Érem kitüntetést vehetett át Kovács Attila, a Bakonyerdő Zrt. Bakonybéli Erdészetének igazgatója, Bedő Gábor, a Marcal-bitvaközi Vadásztársaság fővadásza és Sipos Gábor, a Sümegi Kinizsi Vadásztársaság hivatásos vadásza.

Az ünnepi programon ifjú vadászokat avattak és kedves műsort adott az Erkel Ferenc Ének-zenei Általános Iskola 4/z osztálya. Itt ismertették, hogy a Vadászok vadászat nélküli jótékony kezdeményezése az egészségügyért címet viselő program keretében idén 5 millió forint adomány gyűlt össze, mely a tavalyi gyűjtéssel együtt már több mint 10 millió forint adományt jelent eszközvásárlásra a vármegye kórházai számára.

A mai vadásznap szintén jótékonysági célt szolgált, Vándor Ottó vadász javaslatára a főzőversenyen elfogyasztott ételekért várták a felajánlásokat, melyekkel három beteg pápai kisgyermek gyógykezeléséhez járultak hozzá az adományozók. A nap végén Pap Gyula, a Veszprém Vármegyei Vadászkamara elnöke azt adta hírül, hogy több, mint 400 ezer forint gyűlt össze, amit a kamara 600 ezerre egészít ki és ad át a kisgyermekek családjának. Az elnök köszönetet mondott a főzőcsapatoknak és mindazoknak, akik adományt adtak a nemes cél érdekében.

A 20 főzőcsapattal megrendezett főzőverseny egyébként hatalmas sikert aratott. A vadásztársaságok már kora reggel megkezdték az ételek készítését, vadragu levest főztek, pecsenyét sütöttek, pörköltet készítettek ki-ki saját titkos receptje és hozzávalói szerint, de számtalan más finom vadétel is készült, sőt több társaság komplett menüsort készített. A zsűri értékelése szerint a Veszprém Vármegyei Diana Vadászhölgy Klub érdemelte ki a fődíjat, de minden főzőcsapatot jutalmazott a kamara.

A vadásznapon most is kipróbálhatták a látogatók a lézeres látványlövészetet, bepillantást nyerhettek a sólymászat világába, Maróti Béla pedig ezúttal is parádés vadászkutya fajtabemutatót tartott, de munka közben is megcsodálhatták a vadászkutyák munkáját az érdeklődők. Az idei évben a magyar agarak is megjelentek a rendezvényen, az Országos Agarász Egyesület jóvoltából.

A vadászkamara idei vadásznapja ezúttal is remekül szolgálta a Veszprém vármegyei vadászok közösségének erősítését, a vadászati hagyományok ápolását és a vadászat társadalmi elfogadottságának javítását. A program pedig nemcsak a vadászoknak nyújtott emlékezetes élményt, hanem minden látogató számára is.

Képgalériánkat ide kattintva tekintheti meg.

 

 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: