Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Jóváhagyták a szavazólapmintákat

Huszár Hajnal | 2024.05.14.

Forgatókönyvet adott ki a Nemzeti Választási Iroda a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, valamint a nemzetiségi önkormányzati képviselők 2024. évi választása szavazólapjai adatainak ellenőrzésével, a szavazólapminták előállításával és ellenőrzésével kapcsolatos feladatok ellátására. Eszerint a szavazólapok ellenőrzését és jóváhagyását május 14-én  kell elvégezni.


A Helyi Választási Bizottság három tagja ennek megfelelően ma kora délután az előírásoknak megfelelően átvizsgálta és ellenőrizte a Nemzeti Választási Iroda által elkészített szavazólapmintákat. A bizottság tagjai a polgármester választásra, mind a 10 egyéni választókerületben az önkormányzati képviselő-választásra, a német nemzetiségi önkormányzati képviselők választására, valamint a roma nemzetiségi önkormányzati képviselők választására készített szavazólapok adattartalmát – a szavazólap-mintán foglaltaknak megfelelően – jóváhagyta és egyidejűleg "NYOMTATHATÓ" jelzéssel látta el.

A bizottság bírság kiszabásáról is döntött a határidőben vissza nem hozott ajánlóívek miatt, majd a HVB-hez beérkezett kifogást bíráltak el.

A Fő téren és a Kossuth utcán elhelyezett 14 darab kétoldalas MOMENTUM Mozgalom párt és Donáth Anna jelölt választási plakátjával kapcsolatban a bizottság azt a határozatot hozta, hogy a plakátokon nem tüntették fel a kiadó nevét, székhelyét és a kiadásért felelős személy nevét, ezzel megsértették a választási eljárásról szóló törvényt. Azt is megállapították, hogy a plakátokat a Pápa Város Önkormányzatának tulajdonában álló villanyoszlopokra a vagyonkezelő, azaz a tulajdonos engedélye nélkül helyezték ki, ami szintén megsérti a választási eljárásról szóló törvényt.

A Helyi Választási Bizottság a MOMENTUM Mozgalom pártot és Donáth Anna jelöltet a további jogsértéstől eltiltja és felhívja az engedély nélkül kihelyezett 14 darab kétoldalas választási plakát haladéktalan eltávolítására. A határozat nem jogerős, ellene három napon belül fellebbezés nyújtható be.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: