Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KULTÚRA

Jubilálnak a Vidám Nagyik

Horváth Andrea | 2023.11.03.

15+1 éves a Honvéd Bajtársi Klub Vidám Nagyik Dalköre. A közösség alapítója, vezetője, Ruzsás Sándorné elmondta, hogy tavaly a rezsiválság miatt lemondtak az ünneplésről, idén azonban pótolták ezt. A művészeti vezető Klesitz-Horváth Kinga.

A JMK-ban tartott ünnepségen köszöntötték a 90 éves Bozsó Jánosnét, valamint további két búcsúzó tagtársat, Gyenge Gyulánét és Varga Gyulát is. Berdó Gábor, nyugalmazott százados, a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetségének Közép-dunántúli régiójának vezetője is gratulált a jubiláló dalkörnek, valamint Paulics István, a Nyugdíjasok „Életet az Éveknek” Veszprém Megyei Egyesülete elnöke is felköszöntötte a kórust. Farkasdi Lajos, a Honvéd Bajtársi Klub elnöke adta át az elismerő okleveleket.

Ruzsás Sándorné elmondta, a 15 év alatt több mint 800 próbájuk és közel 200 fellépésük volt. Számos szép elismerést is magukénak tudhatnak, többek között arany minősítést, elismerő okleveleket és számos szakmai díjat őriznek már a vitrinben. Megjelent két CD-jük és egy dalgyűjteményük is, könyv alakban.

A Vidám Nagyik Dalkör repertoárja rendkívül változatos, elsősorban katonanótákat énekelnek, de számos operett és népdal is szerepel műsorukban. Fejből énekelnek, több mint kétszáz dalt ismernek, ebből válogattak a jubileumi műsorra. Tangóharmonikán közreműködött Tax Ferenc.

 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: