Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Kábítószert árult Pápán, letartóztatták

Pintér-Papp Eszter | 2024.02.22.

A Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte a letartóztatását annak a 21 éves férfinek, akivel szemben kábítószer-kereskedelem bűntette miatt indult büntetőeljárás.

A Veszprémi Törvényszék Sajtóosztályának közleménye szerint a rendelkezésre álló adatok alapján a rendőrjárőrök a gyanúsítottat február 9-én délután Pápán, egy murvás parkolóban, leállított motorral várakozó személygépkocsiban igazoltatták. Az igazoltatás során a gyanúsítottnál megtaláltak és lefoglaltak alumínium fóliába csomagolt fehér színű kristályos anyagot, műanyag fóliába csomagolt zöld növényi törmeléket, 2 db tablettát, továbbá 1 db digitális mérleget. A helyszínen a gyanúsított úgy nyilatkozott, hogy a lefoglalt anyagmaradványok speed por és marihuána, melyek az ő tulajdonát képezik. A gyanúsítottal szemben alkalmazott kábítószer gyorsteszt a gyanúsított szervezetében THC-ra pozitív eredményt mutatott.

A gyanúsított a rendőri intézkedést megelőzően kábítószert értékesített egy pápai lakosnak, melyért 3.500 forintot kapott.

A rendőri intézkedést követően a gyanúsított lakcímén tartott kutatás során lefoglaltak 7,5 darab színes tablettát, valamint közel 364 gramm zöld színű, kábítószergyanús növényi anyagmaradvány.

A bíróság a gyanúsított letartóztatását a bizonyítás megnehezítésének megakadályozása érdekében, illetve bűnismétlés veszélye miatt látta indokoltnak.

A végzéssel szemben a gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be, így az nem vált véglegessé, másodfokon a Veszprémi Törvényszék jár el. A fellebbezésnek a végzés végrehajtására nincs halasztó hatálya, így a férfi a másodfokú döntésig letartóztatásban marad.

Illusztrció: 4711018 képe a Pixabay -en.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: