Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Kádár Stela: Terv szerint akarok dolgozni, a város szolgálatában

Huszár Hajnal | 2024.02.26.

Február 23-tól új ügyvezetője van a Pápai Városfejlesztő Társaság kft-nek.  A fiatal közgazdász az elmúlt években pénzügyi tanácsadóként tevékenykedett egy cégnél, majd vezető kontrolleri munkakört töltött be a Pápai Hús Kft-nél, ezt követően egy gazdasági társaság ügyvezetője volt, 2023 júliusától pedig kontollerként dolgozott az önkormányzatnál és elsődleges feladata a városüzemeltetési cég átvizsgálása volt. Felsőfokú angol nyelvismerettel rendelkezik, tárgyalóképes szinten beszéli a nyelvet, anyanyelvi szinten beszél románul és társalgási szintű francia nyelvtudással rendelkezik.

Az ügyvezetőt 9 igen, 3 nem és két tartózkodás mellett választották meg a cég ügyvezetőjének a legutóbbi képviselő-testületi ülésen.
-Ebben a pillanatban Kádár Stela az, aki legalaposabban ismeri a Pápai Városfejlesztő Társaság Kft-t, az ottani folyamatokat és ezeknek a hibáit – fogalmazott dr. Áldozó Tamás az új ügyvezető megválasztását követően. Hozzátette, azt várja a Kádár Stelától, hogy a városüzemeltetés területén azokat a feladatokat, amiket a VFT lát el, tisztességesen, hatékonyan, az elvárható minőségben végezzék.  

Kádár Stela pénteken állt be új munkakörébe. Mint mondta, a kontroller tevékenység szorosan kapcsolódott a cégvezetéshez, hiszen a kontrolling azzal foglalkozik, hogy előkészítse azokat az anyagokat, amiket egy ügyvezető felhasznál a döntéshozatalban. 
-Innen már csak egy lépés volt, hogy ne csak előkészítsem a döntéseket, hanem magam döntsek a cég ügyeiben – fogalmazott az ügyvezetői állásra jelentkezésének okairól. Hangsúlyozta, az elmúlt hónapokban teljes mélységében megismerte a VFT tevékenységét, szinte magánnyomozói feladatokat is végzett és olyan adatbázisokat készített el, melyek korábban nem léteztek. 

Szakmai programját az önköltség számításra, a szabályozott működésre, a terv szerint végzett munkára, a hatékony, konkrét információkat tartalmazó kommunikációra építette.
-Mivel a kontrolling háttérből indulok a legelső számomra az önköltség számítás. Jelenleg nincs ilyen a cégnél, illetve ami volt az annyira hiányos, hogy a nulláról kell kezdeni az önköltségszámítást. Ugyanígy szinte nulláról kell felépíteni számos adatbázist, katasztert, amit már rég el kellett volna végezni. Az ügyvezető bízik abban, hogy gyorsan eljutnak ezek pótlásáig és megkezdik a cég felépítését, ami után már a szinten tartás következik.

-Tervet szeretnék. Hetit, havit, éveset. Ez alapján kell dolgoznunk. Az információáramlás érdekében is be kell iktatnunk egy heti megbeszélést, ahol áttekintjük a feladatokat és visszacsatolást adunk. Nagyon fontosnak tartom, hogy amit a pápaiak kérnek tőlünk bejelentéseik során, annak legyen visszacsatolása. Ehhez egy működőképes szervezetet kell kialakítani.

(Korábbi felvétel a VFT évindító értekezletéről.)

Kádár Stela hozzátette, részt vett a cég átszervezésében a múlt év végén, az ott kijelölt középvezetők közül számít mindenkinek a munkájára, együttműködésére.
-Akiktől el kellett búcsúztunk, azoknak nem látszik meg a hiánya, aki viszont maradt, az dolgozni fog és a városért fog dolgozni – jelentette ki, hangsúlyozva, az a célja, hogy a rendelkezésre álló munkaerő és technika a legnagyobb hatékonysággal dolgozzon.

(Korábbi felvétel a VFT évindító értekezletéről.)

A fiatal ügyvezető tisztában van azzal is, hogy okozhat nehéz pillanatokat ifjú kora és az, hogy nőként kell irányítania a jellemzően férfiakból álló munkaközösséget. Erre azonban felkészült és a munkatársak korrekt tájékoztatásával, az elvárások egyértelmű tisztázásával szeretné megelőzni a konfliktushelyzeteket.
-Eléggé karakán és határozott tudok lenni, bízom benne, hogy nem lesz gond a szervezeten belül – közölte.
Az új ügyvezető a tervek szerint szerdán tartja bemutatkozó munkaértekezletét a VFt teljes személyi állomány számára. 

(Korábbi felvételek a VFT évindító értekezletéről.)

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: