Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Kadétiskolák vármegyei versenyén a közgázosok

Babos Petra | 2024.04.17.

A Pápai SZC Jókai Mór Közgazdasági Technikum és Kollégium öt diákja vett részt a Veszprém Vármegyei Kadétiskolák Kupáján, melyet az ajkai Szent-Györgyi Albert Technikum és Kollégium szervezett. A Közgázból öt tanuló, Bejczi Flóra, Dani Roland, Fekete Kristóf, Radics Tamás és Szabó Zsombor utazott Ajkára, ahol harmadik helyezést értek el. A versenyen a honvédelemmel kapcsolatos elméleti és gyakorlati feladatokat kellett megoldaniuk.

Bejczi Flóra a Médiacentrumnak elmondta, a nap elején tanúi lehettek annak, ahogy az ajkai iskola kadétjai átvették csapatzászlójukat, ez igazán nagy élmény volt!

-A verseny során szükségünk volt fizikai, ügyességi és mentális képességünkre. A tizenkét kilométeres távon a terep miatti kihíváson kívül nyolc állomáson különböző feladatokat kellett leküzdenünk, ilyen volt például a kódfejtés, a kúszófolyosó és egy bokasérülés ellátása.

Az állomásoknál megkaptuk a következő célpont eléréséhez szükséges térképvázlatot, és ahol sikeresen teljesítettük a követelményeket, egy-egy betűt is kaptunk, amelyekből a végén egy kódszót kellett kitalálnunk. A verseny során telefont nem használhattunk, saját tudásunk alapján kellett megoldani a feladatokat. Felejthetetlen élmény számunkra, hogy egymást biztatva, támogatva csináltuk végig a versenyt, nem hagytunk hátra senkit se, igazi, összetartó csapattá kovácsolódtunk. Nagyon elfáradtunk, de megérte végigcsinálni, hiszen életre szóló emlékeket szereztünk. Reméljük, a vándorkupát hamarosan mi is átvehetjük, bár a most elért harmadik helyezésre is nagyon büszkék vagyunk – emelte ki a diáklány.

A csapatot Korbel Péter oktató készítette fel és kísérte el.

Fotó: Pápai SZC Jókai Mór Közgazdasági Technikum és Kollégium

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: