Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Kamu online kérdőív – Újabb Pápa környéki sértett az online csalók hálójában

Pintér-Papp Eszter | 2024.01.03.

Egy online kérdőív pénzjutalommal kecsegtetett, de a sértett több százezer forintja bánta hiszékenységét! A rendőrök az eset kapcsán ismét fokozott körültekintést kérnek mindenkitől az online térben.

Egy Pápa környéki településen élő férfi a napokban a legismertebb közösségi oldalon talált egy hirdetést, amelyben az állt, ha kitölti az egyik pénzintézet kérdőívét, kaphat 50 ezer forintot.

A sértett kitöltötte a kérdőívet, és megadta a bankkártyája számát, valamint a hozzá tartozó CVC kódot is. Ezzel hozzárendelte a bankkártyáját egy telefonos fizetést segítő applikációhoz. Miután megnézte a számlaforgalmát, azt látta, hogy 13 vásárlás során mintegy 630 ezer forintot emeltek le a csalók a számlájáról.

Az ilyen és ehhez hasonló bűncselekmények elkerülése érdekében kérjük, fogadják meg a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának tanácsait:

  • Mindig legyen bizalmatlan az online kérdőívek kapcsán! Pénzt senki nem ad nekünk csak úgy!
  • Soha, semmilyen online felületen, vagy telefonon ne adja meg se bankkártya-adatait, sem CVC kódját!
  • Soha ne telepítsen mások kérésére semmilyen alkalmazást vagy programot a telefonjára!

Az online térben elkövetett csalások megelőzésével kapcsolatban további hasznos információkat, aktualitásokat, tanácsokat a https://kiberpajzs.hu/ oldalán találnak.

Illusztráció: Joshgmit képe a Pixabay -en.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: