Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Karácsonyi ajándékok a Teutonoktól

Babos Petra | 2023.12.21.

A pápakovácsi Mesevár Német Nemzetiségi Óvodában a szépen feldíszített karácsonyfa alatt rengeteg ajándék várta ma a kicsiket. A németországi Teuton Lovagrendnek köszönhetően az óvodába járó minden kisgyermek kapott személyre szóló csomagot, melyben voltak játékok, ruhák és tisztasági csomag is. Emellett a karácsonyfa alatt is játékok sokaságát találhatták meg az apróságok, voltak autók, fejlesztő játékok, babák, kirakók és építőjátékok. Az átadón ünnepségen, amely egyben az óvodai karácsonyi ünnepség volt, Burghardt Ferenc Pápakovácsi polgármestere és Nagy Ottó Ganna polgármestere is részt vett. Ők mindketten 2019. óta tagjai a lovagrendnek.

Burghardt Ferenc a gyerekeknek elmondta, a lovagok manapság nem harcolnak, hanem segítik az embereket. Kiemelte, az értékes ajándékok között minden kisgyermek megtalálhatta a számára legkedvesebbet. A település polgármesterétől megtudtuk, a lovagrend eddig is segítette őket, főként kisgyermekeknek való bébiétellel.
Nagy Ottó elmondta, nagy öröm számukra, hogy a pápakovácsi óvodát is támogatta a lovagrend, ilyen formában első alkalommal. 

Tóth-Horváth Henrietta óvodapedagógus köszönetét fejezte ki a lovagrendnek a támogatásért, a rengeteg ajándékért, aminek a kicsik nagyon örültek, jól látszott a sok csillogó szempáron a boldogság.
A ünnepség végén az apróságok megrohamozták a karácsonyfát és mindenki megtalálta a számára tetsző játékot, amit ki is bontott és játszott vele.

 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: