Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Karácsonyi ünnepség a nyugdíjasok tiszteletére

Babos Petra | 2023.12.18.

A Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete ma délután tartotta a már hagyományosnak mondható karácsonyi összejövetelét. A Városi Sportcsarnokban tartott rendezvényen több száz tagtársuk vett részt.
Az ünnepségen Baán Éva, az egyesület elnöke köszöntötte a megjelenteket, aki mint mondta, a nyugdíjas karácsony az egyik leglátogatottabb programjuk.


-A szeretet természetes, de mindennapjainkban ez mégsem jelenik meg, hiszen életünkbe belopóznak a szürke hétköznapok. A karácsony egymáshoz vezet bennünket, nem csak egy ünnep, hanem egy érzés is: a szeretet. És ez egy olyan ajándék, melyből mindenki részesülhet. Ezt az érzést kívánom mindannyiunknak, a szeretet ünnepén. Köszönöm minden tagunknak, hogy együtt lehetünk egyesületünk nagy közösségében, melynek tevékenysége meghatározó részünkre a mindennapokban is. Hiszen a közösségek jelentik a legnagyobb értéket az ország életében. Számtalan rendezvényünk túlmutat saját érdekeinken, olyan szempontokat jelenítenek meg, melyekre szükség van társadalmunkban is. Köszönetet mondok minden tagunknak, akik nem csak egyesületünkben, de városunkban is kiveszik részüket az önkéntes munkákban, melyek mutatják az összefogást és az elfogadást – emelte ki Baán Éva.


Dr. Áldozó Tamás polgármester tiszteletét és elismerését fejezte ki azért a sok-sok aktivitásért, együtt-munkálkodásért, amit az idei évben is megtapasztaltak. Ennek hiányban nem lenne ez a város, ami.
-Az év végével különböző statisztikákat kellett készíteni, többek között a város demográfiai alakulásáról. A város lakosságán belül évről évre nő a 65 év feletti szépkorúak száma és aránya is. 2023-as adatok szerint 100 14 év alatti pápai polgárra 164 65 év feletti pápai jut. Ez megfelel az országos átlagnak. Lényegesen emelkedik az átlagéletkor és emelkedik a jó egészségben eltöltött évek száma is – mondta a polgármester.
-Mindenkinek megvan a maga saját karácsonya. Ez különbözik mindenki másétól. Mindenki a saját karácsonyát a már megélt karácsonyok emlékéből állítja össze.  Azt kívánom, hogy legyen idejük, hogy magukba forduljanak, s ezt a karácsonyt, ami csak az Önöké, a régi karácsonyok emlékéből, melegségéből, érzéseiből álljon össze, ezt meg tudják találni, s meg tudják élni. Amikor ez katartikus hangulatot idéz elő, tárják ki a kezüket és öleljenek meg mindenkit.


Dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő is köszöntötte a megjelenteket, s elmondta, mindig örömmel vesz részt a nyugdíjasok rendezvényein.
-A szeretet gyertyájának a meggyújtása következik most vasárnap, amiről végülis szól a karácsony. Azt kívánom mindenkinek, hogy ez a szeretetteljes légkör hassa át az Önök családi, otthoni ünnepét. Érezzék szeretteik körében olyan jól magukat, mint amilyennek Önök szánják ezt a szép ünnepet – zárta gondolatát dr. Kovács Zoltán.
A karácsonyváró rendezvényen a Vidám Nagyik, a Megafon Zenei Egyesület fiataljai léptek fel, valamint a közreműködött a Honvéd Bajtársi Klub énekkara és a nyugdíjas énekkar is. 

 


 • Friss hírünk
  Videó
  Múltidéző

  Múltidéző 2024.03.01.

  Események ezen a napon a következő évekből: 2000, 2005, 2010

  Elolvasom »
  Követés:Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: