Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Karácsonyi ünnepség az Irinyi utcai közösségi karácsonyfánál

Babos Petra | 2023.12.16.

Karácsonyi ünnepségre és szeretetvendégségre hívták a volt Kilián lakótelepen élőket az Irinyi utcai közösségi karácsonyfához. A bensőséges programon felléptek a Weöres Sándor Általános Iskola 1. b osztályos tanulói és a Pápai Nyugdíjas Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesületének Irodalmi Színpadának tagjai.


Unger Tamás önkormányzati képviselő elmondta, pár évvel ezelőtt fogalmazódott meg a városrész lakóiban, hogy nekik is legyen egy olyan karácsonyfájuk, ami az ottani közösséget jelképezi. 
-Ezt a hagyományt visszük tovább évről évre. Nagy örömünkre, kicsik és nagyok egyaránt részt vettek az eseményen. A közösségek szempontjából ezek az ünnepek nagyon fontosak, mert alkalmat adnak arra, hogy a közösségek megmutassák magukat, még szorosabb kapcsolat alakuljon ki köztük, illetve alkalmas arra is, hogy olyan eseményen vegyenek részt az itt élők, melyeken máskor nem vehetnek részt. A szeretet gyertyájának fellobbanása előtti napokban fontos, hogy az a szeretet, amiről a műsorban is beszéltek a gyerekek, nyugdíjas egyesület tagjai, az a közösségnek egy alapvető feltétele legyen, hogy tudjon működni. A szeretet végtelen, s ennek megmutatása egy közösség számára nagyon fontos – emelte ki Unger Tamás. 
A meghitt ünnepség végén a megjelenteket süteménnyel és forró teával vendégelték meg. 

 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: