Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Katonai járműoszlopok az utakon

Pintér-Papp Eszter | 2023.11.05.

Folyamatos a katonák és a haditechnikai eszközök átcsoportosítása az Adaptive Hussars 23 többnemzeti gyakorlat kapcsán az ország teljes területén, földön és levegőben. Pápára is érkeznek járműoszlopok.

A Honvédelem.hu tájékoztatása szerint Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter úgy fogalmazott, az Adaptive Hussars 23 a drasztikusan romló biztonsági helyzetben lehetőséget teremt a magyar haderő ütőképességének erősítésére, egyúttal megmutatja, hogy Magyarország megbízható tagja a Szövetségnek. A Székesfehérváron felállított NATO parancsnokság, valamint a Magyarországon települt NATO harccsoport hazánk kiemelt szerepét bizonyítja a keleti szárny vonatkozásában; védelmi kiadásaink pedig már jóval a vállalt határidő előtt elérték a GDP 2 százalékát. 

Az elkövetkező napokban elsősorban Újmajorba indulnak katonai konvojok többek között Tatáról, Debrecenből, Hódmezővásárhelyről és Kaposvárról, de érkeznek járműoszlopok Pápára, Hajdúhadházra és Tiszaroffra is igénybe véve a fő-, illetve mellékútvonalakat. 

A forgalomban résztvevők láthatnak tréleren AN-2 Naszádokat, PTSZ úszó szállító járműveket, valamint „saját lábon” közlekedő BTR-80 harcjárműveket is a korábban megszokott katonai személy-, teher-, illetve speciális – logisztikai – gépjárművek mellett. 

A katonai járműforgalom leginkább az M0-ás, az M3-as és az M7-es autópályákat, valamint a 7-es és a 8-as főutakat érinti, de vasárnap a levegőben láthatnak ZLIN repülőgépeket és Airbus helikoptereket is, amelyek Szolnokról Pápára települnek át. 

A Magyar Honvédség a vonatkozó jogszabályokat betartva törekszik arra, hogy az állampolgárok nyugalmát a lehető legkisebb mértékben zavarja, ugyanakkor kéri a járművezetőket, hogy a közlekedési szabályok betartásával és kellő óvatossággal közelítsék meg a katonai technikai eszközöket, mivel azok mérete és sebessége, valamint a konvojok hossza és haladásának módja eltér a mindennapi közúti közlekedésben megszokottól. 

A honvédség a lakosság megértését és türelmét kéri.

Fotó: Honvédelem.hu 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: