Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Kátyúznak a Celli úton

Huszár Hajnal | 2024.04.30.

A Bocsor utca első szakaszának kátyúzásával kezdődtek meg a lokális útjavítási munkák a városban, ma pedig egy újabb helyszínen, a Celli úton álltak be a kivitelezők az úthibák eltüntetésébe.


A szakemberek itt más technológiát alkalmaznak, mint a Bocsor utcában – magyarázta Kádár Stela, a Pápai Városfejlesztő Társaság Kft. ügyvezetője. Az útjavítási módok kiválasztásánál ugyanis a pályaszerkezet minősége a meghatározó. Ez azt jelenti, hogy a hálósan megrepedezett, gyenge szerkezetű aszfalton a marással csak tovább gyengítik az útburkolatot és ez újabb kátyúk kialakulásához vezethet, így ott – mint a Bocsor utcában is –  tartósabb eredményt ad a flekk technológia alkalmazása. Így dolgoztak már az Erkel utca, a Vak Bottyán utca és a Korona utca torkolatánál lévő kisebb hibák esetében is.


Ezzel szemben az erősebb szerkezetű utakon a hibás kopóréteg felmarása és újraaszfaltozása a megfelelő módszer. Ezt alkalmazzák a Celli úton. 
-A kátyús szakaszokat a kivitelezők felmarják, a megbontott felületet portalanítják, majd az emulziós bevonat készítése után kézi terítéssel aszfaltozzák be a területet, amit aztán hengerezéssel tömörítenek. A kátyúzott felület széleit bitumenes szalaggal kötik a régi felülethez  – magyarázta az ügyvezető.


Dr. Vaitsuk Mária, a városrész önkormányzati képviselője örömét fejezte ki, hogy a város egyik fontos bevezetőútja újulhatott meg másodikként. Hangsúlyozta, ez nemcsak a Celli úti lakók és a környéken élők számára fontos, hiszen a Celli út végén található a kereskedelmi központot is sokan ezen az úton közelítik meg és a városba beérkező forgalom jelentős része is ezen az úton halad. A kijavított úthibák komfortosabb és biztonságosabb közlekedést tesznek lehetővé.


A közelmúltban megkezdett útjavítási munkák a tervek szerint a Vak Bottyán, majd a Győri úton folytatódnak, de számos más utcában is eltüntetik a kátyúkat. Az előzetes felmérések szerint több mint 500 négyzetméternyi úthibát tüntetnek el a következő hetekben.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: