Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORT

Kemény ellenfél volt a Balatonfüred

Haraszti Gábor | 2023.09.27.

A vármegyei első osztályú labdarúgó-bajnokság harmadik fordulójából elhalasztott mérkőzés pótlásán a házigazda Perutz FC 1-1-es döntetlent játszott a Balatonfüredi USC-vel. A hazaiak a 70.percben szerezték meg a vezetést, a vendégek három perccel a lefújás előtt egyenlítettek úgy, hogy hazaiak kapusa tizenegyest is hárított.

A múlt heti kiütéses, Csetény elleni győzelmet követően a harmadik fordulóból elhalasztott mérkőzést pótolta a Perutz FC, ellenfele a tabella 14. helyén álló Balatonfüredi USC volt.

Az első félidőt a hazaiak kezdték jobban, Hauser Bálintnak és Nagy Krisztiánnak is volt pár ígéretes próbálkozása, ám nem sikerült a vezetést megszerezni. A 25.percben először veszélyeztettek a vendégek, Király léc alá tartó lövését fölé tolta Présing. Az első felvonás vége előtt a szöglet után az előrehúzódó Nagy Bálint lábában volt az első Perutz-gól, ám közeli lövését Filipánics védeni tudta.

A második etap is hasonló forgatókönyv szerint alakult mint az első, a vendégek szervezetten védekeztek és próbáltak kontrából helyzeteket kialakítani, a Perutz pedig kereste a fogást ellenfelén. A 70. percben aztán megtört a jég, a hazaiak megszerezték a vezetést: Varga beadását Kun-Szabó fejelte a hosszúba 1-0. A 81.percben egy szabadrúgás után a tizenhatoson belül Kun-Szabó rántotta le Szentét, Keszthelyi játékvezető pedig tizenegyest ítélt. Babos büntetőjét azonban a jobbra vetődő Présing hárította. A 87. percben a csereként pályára lépő Sárközi kapott remek labdát, és a védő szorításában a kapu bal oldalába helyezett 1-1. A hátralévő időben még Szalai szabadrúgását ütötte ki Filipánics, ez volt a meccs utolsó fontos momentuma.

Perutz FC – Balatonfüredi USC 1-1 (0-0) Gsz.: Kun-Szabó ill. Sárközi

Kun-Szabó Attila: Egy nagyon szervezett ellenféllel találkoztunk. Az egész mérkőzésen jól játszottunk, az első félidőben többször mögéjük tudtunk kerülni, igaz, betalálni nem sikerült. Szünet után meg tudtuk szerezni a vezetést, aztán egy figyelmetlenség miatt egyenlítettek a vendégek. Úgy érzem, nekünk volt több lehetőségünk, de ma meg kell elégednünk az egy ponttal.

Perutz FC: Présing – Nagy B., Nagy K., Szalai, Rozman, Cseke, Nagy D., Cser (Császár 85.), Erdősi (Gajdosi 89.), Horváth (Varga 58.), Hauser B. (Kun-Szabó 46.)

Balatonfüredi USC: Filipánics – Szente, Hideghéti (Poráczki 46.), Nagy Á. (Dallos 76.), Török (Knausz 84.), Babos (Hutchinson 94.), Koltai (Sárközi 76.), Radács, Takács, Király, Szücs.

A Perutz szeptember 30-án Balatonfűzfőre utazik.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: