Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Kenyérszentelés, táncház és kézműves-foglalkozások – Családi nap a Kékfestő Múzeumban

Babos Petra | 2023.08.20.

Családi napra várják az érdeklődőket a Kékfestő Múzeumban. Az augusztus 20-ára szervezett színes programban volt kenyérszentelés, kézműves-foglalkozás és táncház is. 


Az új kenyeret délután Forrai Beatrix református lelkipásztor, Meleg Máté római katolikus káplán és Polgárdi Sándor evangélikus esperes áldották meg. Majd ezt követően dr. Csillagné Bíró Katalin vezetésével táncházban vehettek részt a megjelentek.
 Dr. Méri Edina szakmai vezető elmondta, harmadik éve szervezik meg azt a családi napot, amely az augusztus 20-hoz kapcsolódik.


-Második éve hagyomány a Kékfestő Múzeumban, hogy az új kenyeret megszentelik a történelmi egyházak képviselői. A gyerekek kézműves-foglakozásokon alkothatnak, a legnépszerűbb ezúttal is az aratókoszorú és a korona készítése. A gólyák a népi hiedelem szerint augusztus 20-án indulnak el délre, így az ügyeskezűek gólyákat is készíthetnek papírból – emelte ki a szakmai vezető, aki hozzátette, a gyermekeket hétpróba is várja a mai napon, melyben célbadobás, jenga, rönkjárás, lengőteke, horgászat, zsákbamacska és gólyalábazás szerepel.
A Kékfestő Múzeum augusztus 20-i programjára 18 óráig várják az érdeklődőket.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: