Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORT

Kerékpáros vándortábor türrösöknek

Horváth Andrea | 2024.06.24.

A Türr István Gimnázium diákjai immár második alkalommal vettek részt a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség „Bringásvándor" programjának keretében szervezett vándortáborában tanáraikkal. Helyszínül az idén a Déli-Bakonyban tervezett útvonalat választották.

 

Ebben a vándortáborban a Kab-hegyet kerülték meg egy szép nagy körben úgy, hogy a Balaton mellől indultak és oda is értek vissza. Látnivalókban nem volt hiány. Várak, tanúhegyek, kalandos erdei kolostorromok, a Bakonyalja erdős-mezős dombjai és a Balaton-felvidék lankái fogadták a kerékpárosokat.

 

Az első nap bemelegítésként Hévízre látogattak. Fürödtek a tó kifolyó csatornájában, majd az éjszakát Gyenesdiáson, a Festetics Imre Élményközpont jurtatáborában töltötték. A második napon Szigliget volt az úticél, Vonyarcvashegyen feltekertek a Szent Mihály- domb tetejére, megtekintették a szigligeti várat, megmászták Hegyesdet, a szállás pedig Sáskán volt.

 

 

A következő nap végállomása az úrkúti sportcsarnok volt. Útközben Halimbán meglátogatták a Gyógynövény Tankertet, ahol finom teával vártak a türrösöket, vacsora után lazításként elsétáltak az Úrkúti őskarszthoz.

 

Másnap Herenden megpihentek a Porcelán Manufaktúra előtti téren. Ezt követően hamarosan rátértek a Veszprémbe vezető kerékpárútra, melynek vadregényes hangulatát az erdős hegyek, és a kanyargó Séd-patak völgye adja. Szállásuk a Fehérlófia Waldorf Iskola, „Pajta Szállójában” volt Nemesvámoson.

 

Az ötödik napon Nagyvázsony irányába tekertek. Megpihentek a Kinizsi-vár aljában, majd megnézték a Szent Mihály pálos kolostorromot. Délután Kapolcs érintésével érkeztek meg Taliándörögdre.

 

Az utolsó napon Tapolca érintésével, a Szent-György hegyet megkerülő kerékpárúton tekertek Gyenesdiás felé. Útközben Vonyarcvashegyen strandoltak, majd azután érkeztek meg túránk első szálláshelyére a Festetics jurtatáborba. A túrát Kéthely György tanár úr szervezte.

 

Fotó: Türr István Gimnázium

 

 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: