Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Kerékpárost gázolt a pápai sofőr

Pintér-Papp Eszter | 2023.04.05.

A rendelkezésre álló adatok szerint a 64 éves helyi sofőr 2022. szeptember 15-én délelőtt személygépkocsival közlekedett Pápán. A Zárda utcai kereszteződéshez érve – az „elsőbbségadás kötelező” jelzőtábla hatálya alatt – ráhajtott a kerékpárútra és elütötte az ott közlekedő biciklist. A baleset következtében a kétkerekűt hajtó férfi elesett és súlyos sérüléseket szenvedett és mindkét jármű megrongálódott.

A gépjárművezető ellen közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyt büntetőeljárás.

A Pápai Rendőrkapitányság a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az illetékes ügyészségnek.

A jó idő beálltával egyre több kerékpárosra kell számítani az utakon, akik a gyalogosok mellett a közlekedés második legvédtelenebb szereplői. A biciklisek biztonsága érdekében a pápai rendőrök arra figyelmeztetik a gépjárművezetőket, hogy azokat az útkereszteződéseket, amelyeket kerékpárutak kereszteznek, minden esetben kellő figyelemmel és körültekintéssel közelítsék meg, továbbá a kerékpárosok előzését legalább egy-másfél méter oldaltávolság tartása mellett hajtsák végre!

Fotó: Veszprém vármegyei rendőrség (Facebook)


 • Friss hírünk
  Videó
  Pápa TV híradó

  Híradó 2023.06.06.

  A legfontosabb hírek a városból

  Elolvasom »
  Követés:Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: