Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Kész közeli állapotban az új 83-as

Huszár Hajnal | 2023.08.28.

Szeptember 1-jén megkezdődik az új 83-as számú főút műszaki átadás-átvétele –  közölte a Médiacentrummal dr. Áldozó Tamás polgármester, miután a beruházásban érintett településként a pápai önkormányzat is kapott meghívót ez eljárás pénteki kezdésére.

A műszaki átadás-átvétel a jogszabályi előírások szerint 30 napig tart, ám az új 2 x 2 sávos utat csak a hivatalos átadás után vehetik birtokba a közlekedők, addig

tilos és balesetveszélyes a főpályája ráhajtani!

Hogy az új úton mikortól lehet közlekedni, arról a későbbiekben adunk majd hírt.

A Pápa és Győr M1 autópálya közötti 36 kilométeres útszakasz építési munkálatai a 2020. szeptemberi munkaterület-átadás után kezdődtek meg. Az új út a településeket elkerülve épült meg és elkészült a Pápa repülőtéri bekötő szakasz is a vasútvonal különszintű keresztezésével.

A 2 x 2 sávos úton 110 kilométer/óra lesz a megengedett sebesség, így a menetidő Pápa és Győr között 10 perccel rövidebbé válik. A különszintű csomópontok – ebből hatot építettek – csökkentik a balesetveszélyt a nagy forgalmú úton, a települések elkerülésével pedig az útszakaszon lévő községek mentesülnek az átmenő forgalom alól.
Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: