Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Készenlétben az ekék és a sózók

Huszár Hajnal | 2023.01.19.

Az időjárási előrejelzések figyelembe vételével a Pápai Városfejlesztő Társaság Kft. munkatársai tegnap délután felszerelték a tehergépjárműveikre a hótoló lapokat, előkészítették a rakodógépeket, sózókat. Egyelőre nem kellett bevetni a téliesített eszközöket, de készenlétben állnak, hogyha az időjárás úgy fordul, azonnal indulhassanak. A jelenlegi előrejelzések szerint, a hóekékre nem lesz szükség, azonban síkosságmentési feladataik valószínűleg lesznek hajnalban, a várható fagyok miatt.
A Magyar Közút Nonprofit Zrt. Pápai Mérnöksége gépeinek viszont már ma hajnalban útra kellett kelniük. A főbb utakon és a magasabban fekvő területeken alásózási munkákat végeztek és erre készülnek a mai nap folyamán is. Sindler Péter mérnökségvezető arról tájékoztatott, ha a csapadék eláll és a szél mérséklődik, délutántól újabb megelőző sózást fognak végezni a síkosság elkerülése érdekében.
A pápai MH. 47. Bázisrepülőtér meteorológiai csoportja előrejelzése szerint havazás nem várható és délutánra a havaseső is eláll a térségünkben, éjjel azonban fagypont alá kúszik a hőmérséklet. Ha a szél addig nem szárítja fel az utakról a nedvességet, jegesedésre lehet számítani, vagyis szükség lesz a síkosságmentesítésre.
Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: