Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
A város velünk épül

Készül a napelempark

Huszár Hajnal | 2023.09.07.

Több kisebb energetikai beavatkozás után egy nagy beruházással csökkenti elektromos-áram költségeit a Várkertfürdő. Napelem parkot építenek az uszodai parkoló és a kemping közötti területen. A 150 millió forintot meghaladó, saját forrású fejlesztésre egy telekértékesítés nyújtott lehetőséget. A készülő rendszer a fürdő villamosenergia szükségletének felét lesz képes megtermelni.

A Pápai Termálvízhasznosító Zrt. vezérigazgatója szerint a beruházás körülbelül három év alatt térül meg. A munkálatok július közepén kezdődtek meg, a kivitelezés jelenleg a napelemek telepítésénél tart. A rendszer várhatóan a jövő év elejétől fog működni.

A jövő útja az ilyen beruházások folytatása – erősített meg dr. Áldozó Tamás polgármester is. A városvezető emlékeztetett, az önkormányzat is több napelem-rendszert építettetett már intézményeinek energiaellátására. Ezek egy részét uniós forrásból finanszírozták, de a város saját költségvetéséből is fordít ilyen célokra. Az idén például több mint 50 milliót költöttek két épület napelem-rendszerének kiépítésére és még továbbiakat is terveznek az év hátralévő részében.

A Várkertfürdő beruházásával kapcsolatban a polgármester elismeréssel szólt arról, hogy a fürdőnek sikerült megteremtenie a forrást a beruházásra. A beruházásról további részleteket a Város velünk épül hírmagazin pénteki adásában tudhatnak meg nézőink.  


 • Friss hírünk
  ZENE

  Triplázott a Coldplay Budapesten

  Az angol pop-rock együttes, a Coldplay (1997) a Music of the Spheres nevet viselő...

  Elolvasom »
  Követés:Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: