Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Készülnek a szegélyek Borsosgyőrön

Huszár Hajnal | 2024.04.24.

Múlt héten kezdődött meg az újabb járdafelújítás Borsosgyőrön. A Kökény és Nyárfa utca után a Laki utcában válik biztonságosabbá a gyalogosközlekedés. Az új beruházás nem a meglévő járdalapok új alapra helyezését és kiigazítását jelenti, hanem egy új járófelület megépítését jelenti.

A falu főutcája felől megkezdett építkezés a bontással indult, a kivitelező Pápai Városfejlesztő Társaság Kft. építőipari csoportja az elmúlt napokban csaknem a Mandula utcai kereszteződésig felbontotta a régi járófelületet és megkezdte az új alépítmény kialakítását. Jelenleg a betonszegély építése zajlik a munkaterületen.

-A Laki utca járdájának felújítása nagyon indokolt. Ebben az utcában nagy a gyalogosforgalom, a járda állapota pedig erősen leromlott – idézte fel Németh Zsolt, a városrész önkormányzati képviselője, hozzátéve, a novemberi lakossági fórumon kérték a javítást a helyiek. Mint mondta, az utca teljes hosszában, 545 méteren megújul a páratlan oldali járófelület, szélessége 1,3 méter lesz. A Barabás térkövek alá háromrétegű murvaágyazat készül a járdát betonszegély zárja majd le.

A most zajló járdafelújítás kapcsán dr. Áldozó Tamás közölte, ez lesz az idén a harmadik utca Borsosgyőrön, melynek járdáját felújítják, ám ezzel egyelőre befejeződik a munka a városrészen. Ha itt végez a VFT, Tapolcafőn folytatja majd a járdafelújítást, aztán pedig Kéttornyúlak következik és a következő években így kívánják folytatni a munkát. Egyes helyeken a meglévő járdalapok helyreigazítását végzik el, másutt a források függvényében új burkolókövekkel dolgoznak majd.
A városvezető és a képviselő a Laki utcában zajló munkák miatt az ott élők és arra közlekedők türelmét kérte.


 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: