Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Készülnek a választásokra a települések

Huszár Hajnal | 2024.05.24.

A Veszprém 04 számú országgyűlési egyéni választókerülethez tartozó 87 település jegyzőit és aljegyzőit hívta egyeztetésre tegnap délután dr. Nagy Krisztina, a választókerület választási irodájának vezetője.

A Városházán tartott felkészítő tanácskozáson a június 9-ei választások lebonyolításával kapcsolatos tudnivalókat tekintették át. A megbeszélésen részt vett Bauer Tibor rendőr alezredes, a Pápai Rendőrkapitányság közrendvédelmi osztályának vezetője, aki a választásokhoz kötődő rendőrségi feladatokról tájékoztatta a megjelenteket.

-Áttekintettük a választásokig hátralévő feladatokat, határidőket és azokra az anomáliákra, hibákra hívtam fel a figyelmet, amelyek az elmúlt választásokon előfordultak a szavazás napján, vagy a jegyzőkönyv kitöltésénél, a bizottságok összeállításánál – közölte dr. Nagy Krisztina érdeklődésünkre. A tanácskozáson átbeszélték a kampánnyal kapcsolatos szabályokat és a Nemzeti Választási Bizottság szavazással kapcsolatos iránymutatásait is. 

Dr. Nagy Krisztina az értekezleten ismertette a legutóbbi választás óta hatályba lépett jogszabályi változásokat és megbeszélték a szavazólapok átvételének rendjét. Ezek várhatóan a jövő héten érkeznek meg Pápára, a 86 település városunkban tudja átvenni azokat.

 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: